خدمات پرستاری و مراقبتی

چه زمانی باید پرستار سالمند بگیریم | مزایای گرفتن پرستار سالمند

به نظر شما چه مشکلاتی باعث می شود تا خانواده، پرستار سالمند استخدام کنند؟ شاید مهمترین دلیل گرفتن پرستار، نداشتن وقت برای مراقبت از سالمندان باشد، ولی دلایل دیگری هم باعث استخدام پرستار سالمند می‌شود که با هم آنها را بررسی خواهیم کرد.

امروزه در تمام جوامع، پرستاری از سالمند دارای اهمیت زیادی می باشد زیرا سالمندان جایگاه خاصی در خانواده دارند و این باعث شده خانواده ها برای آسایش، آرامش و همچنین مراقبت از سالمندان خود تصمیم بگیرند پرستار سالمند استخدام کنند.

پرستاری و مراقبت از سالمندان در منزل

معمولاً با افزایش سن، فرد دچار مشکلات زیادی می شود که یکی از این مشکلات ضعف عمومی بدن می باشد. در سن سالمندی، افراد نیاز به مراقبت دارند زیرا به اندازه‌ ای ناتوان می شوند که نمی توانند کارهای روزانه خود را انجام دهند. فرزندان به دلیل دنیای پر مشغله امروزی، وقت لازم را برای نگهداری والدین ندارند به همین دلیل یا تصمیم می گیرند برای سالمند خود پرستار استخدام کنند یا او را به آسایشگاه سالمندان می فرستند. معمولاً فرستادن والدین به آسایشگاه زیاد راحت نیست زیرا وابستگی عاطفی که بین فرزندان و والدین وجود دارد مانع این کار خواهد شد. البته اطرافیان هم نسبت به این موضوع واکنش منفی نشان می دهند ولی با این حال امنیت و آسایش طرفین اهمیت زیادی دارد. خانواده ها می توانند با استخدام پرستار، از والدین خود به خوبی در منزل نگهداری کنند و به این ترتیب بر کارهای پرستار هم نظارت دارند.

چه زمانی باید پرستار سالمند بگیریم؟

گاهی ممکن است اعضای خانواده زمان کافی و یا توانایی نگهداری از سالمند را نداشته باشند، در این صورت است که استخدام پرستار می تواند گزینه مناسبی باشد. برای این کار مراکز مخصوصی وجود دارد که شما می توانید از طریق این مراکز، پرستار واجد شرایط خود را استخدام کنید. گاهی اوقات ممکن است شما به دلایل نداشتن وقت کافی اقدام به استخدام پرستار کنید و گاهی هم مشکلات دیگری برای سالمند به وجود می آید که باعث می شود خانواده قادر به نگهداری از آنها نباشند. مهمترین این موارد عبارتند از:

  • بیماری و مشکلات جسمی و فیزیکی
  • اختلالات حافظه ای و شناختی
  • نیازهای عاطفی و روحی

پرستار سالمند

بیماری و مشکلات جسمی و فیزیکی

معمولاً سالمندان با مشکلات اساسی و یا محدودیت های خاصی رو به رو می شوند که در این صورت نیازمند به شخصی هستند که برای کارهای روزمره به آنها کمک کند. سالمندی یک امر طبیعی است که معمولاً با تغییرات فیزیولوژیکی هم همراه می باشد. سرعت این تغییرات در افراد با یکدیگر فرق می کند. ممکن است بعضی از افراد در هنگام سالمندی دچار مشکلات حرکتی هم بشوند و آنقدر این مشکل در آنها پیشرفت کند که فرد ناتوانی حرکتی پیدا کرده و زمین گیر شود. در این صورت برای حتی انجام کوچکترین کار هم نیاز به کمک دارد. پرستار سالمند باید با مهارت و دانش خاصی که دارد و همچنین صبر و حوصله به فرد کمک کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نشانه های کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بدن و روش های رفع آنها

البته به جز مشکلات حرکتی ممکن است که سالمند به بیماری‌های دیگری مانند دیابت، بیماری های قلبی، پوکی استخوان، آرتروز و یا عفونت زخم بستر دچار شود. طبق تحقیقات انجام شده حدود ۹۲ درصد از سالمندان به یکی از این بیماری ها دچار می شوند و شاید هم بعضی از سالمندان عزیز به چند بیماری دچار شوند. به همین دلیل حتماً باید تحت مراقبت های درمانی و همچنین دارویی قرار بگیرند. البته فعالیت ورزشی منظم هم در کنار تغذیه مناسب، برای این سالمندان امری ضروری و مهم است. در این صورت شما باید حتماً پرستاری استخدام کنید که با روانشناسی و بهیاری آشنایی کاملی داشته باشد تا بتواند به بهبودی سالمند بیمار کمک کند.

مشکلات جسمی که ممکن است سالمند با آن روبرو باشد عبارتند از:

  • مشکل در راه رفتن
  • نداشتن حس بویایی، بینایی، شنوایی
  • بیماری های مزمن مانند آرتروز، بیماری قلبی و دیابت
  • محدودیت های فیزیکی دائمی یا موقت که باعث می‌شود فرد قادر به انجام کارهای روزمره نباشد.

مشکلات فیزیکی که باعث می شود شما مجبور شوید برای سالمند پرستار بگیرید، از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا به دلیل کهولت سن ممکن است سالمند به بیماری‌های مزمنی دچار شود که قادر به انجام فعالیت نباشد و برای انجام کوچکترین کار هم نیاز به پرستار و مراقب داشته باشد. گاهی سالمندان به دلیل مشکلاتی مانند پوکی استخوان بسیار بدنشان شکننده شده و به حضور یک پرستار نیاز دارند. ممکن است بعضی از بیماری ها به راحتی تشخیص داده شود ولی بعضی از بیماری ها هم در سالمند به تدریج اتفاق می افتد مانند «کوری تدریجی»، این بیماری ها باعث می شود سالمند به مرور سلامتی خود را از دست بدهد. در این صورت حتماً باید یک مراقب ماهر از سالمند شما مراقبت و پرستاری کند و این می تواند بر سلامتی او تأثیرگذار باشد.

اختلالات حافظه ای و شناختی

همانطور که گفتیم افرادی که به سن سالمندی می رسند ممکن است به بیماری‌های مزمنی مبتلا شوند و مجبور به مصرف دارو باشند. بعضی از این داروها ممکن است باعث اختلالات شناختی و تحلیل حافظه فرد شوند. توانایی تفکر، حافظه و یادگیری هر شخصی به سلامت شناختی او بستگی دارد. فراموشی یکی از چالش های مهم در دوران سالمندی است که یکی از اشکال متداول آن آلزایمر می باشد. آلزایمر به جز مشکلاتی که ایجاد می کند، باعث می‌شود که فرد مصرف داروهای ضروری را فراموش کند و در این صورت نیاز به پرستاری دارد تا با تجربه و مهارت خود مراقب سالمند بوده و استرس و تنش را در او کم کند. پرستاران در این زمینه مهارت خاصی داشته و آموزش های لازم را هم دیده اند و می‌توانند از بیمارانی که دچار اختلالات شناختی هستند، به خوبی مراقبت کنند.

مشکلات حافظه و شناختی در سالمند معمولاً عبارتند از:

  • آلزایمر
  • مشکل در صحبت کردن
  • فراموش کردن دوز داروها و ساعت مصرف آن ها
  • حواس پرتی
  • فراموشی
  • گیجی

مشکلات شناختی باعث خواهد شد که شخص توانایی خود را برای یک زندگی مستقل و راحت از دست بدهد و در این صورت داشتن یک مراقب امری ضروری برای سالمند است. مشکل شناختی می‌تواند مشکل کنترل احساس، مشکل تصمیم گیری، مشکل کلامی و یا مشکل حافظه ای باشد. شاید آلزایمر خفیف نیاز به نگهداری و مراقبت نداشته باشد ولی اگر این بیماری پیشرفت کند، می تواند مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری میکروسفالی چیست؟ | وظایف پرستار کودک بیمار

نیازهای عاطفی و روحی

تنها مشکلی که سالمندان با آن روبرو هستند بیماری بدن نیست، بلکه گاهی ممکن است افسردگی هم باعث شود سالمند با مشکلات زیادی روبرو شود. افراد با وارد شدن به سن کهنسالی، معمولاً رابطه خود را با فامیل، دوستان و محیط کم کرده و یا گاهی به طور کامل قطع می‌کنند و این باعث افسردگی در سالمند بیمار می شود. باید پرستار تلاش کند تا با بهبود روحیه سالمند، به کاهش مشکلات جسمی او کمک کند و به سالمند امید و انگیزه بدهد. پرستاری از سالمند نیاز به یک روحیه ی صبور و فداکار دارد تا بتواند از مشکلات موجود پیشگیری کرده و به آرامش و آسایش سالمند کمک کند.

مشکلات عاطفی و احساسی که ممکن است سالمند با آن دست و پنجه نرم کند عبارتند از:

  • نداشتن انگیزه برای زندگی
  • تغییرات شخصیتی مانند: خجالتی شدن، عصبی بودن، زودرنج شدن
  • تنهایی
  • گوشه گیر شدن
  • افسردگی

مشکلات عاطفی هم می تواند شما را وادار کند تا برای سالمند خود پرستار استخدام کنید. این مشکلات ممکن است به دلیل از دست دادن همسر، کم شدن سلامتی و… در فرد ایجاد شود که در این صورت سالمند دچار مشکلات عاطفی خواهد شد.

گاهی ممکن است اختلالات روحی و مشکلات عاطفی به شیوه خاصی در فرد ظاهر شود ولی پرستار سالمند می تواند به راحتی مشکلات را تشخیص دهد. مثلاً گاهی سالمند زودرنج، گوشه گیر و یا بد اخلاق می‌شود و یا حتی ممکن است افکار خودکشی هم در ذهن او راه یابد. در این صورت حضور پرستار مانع از پیشرفت این افکار خواهد شد. البته معمولاً سالمندان وجود مشکلات عاطفی را در خود انکار می کنند و این کار خانواده و پزشک را سخت تر خواهد کرد.

پرستار سالمند

نکات مهم برای استخدام پرستار

وقتی شما متوجه تغییراتی از جانب سالمند خود شدید، حتماً باید بدون تأخیر و قبل از اینکه ایمنی سالمند شما به خطر بیفتد، به فکر استخدام پرستار و مراقب برای او باشید. پرستار سالمند می تواند دغدغه و نگرانی های شما را برای والدین تان از بین ببرد.

پرستار به طور شبانه روزی مراقب سالمند بوده و در امور روزمره به او کمک می کند. نظافت سالمند، تغذیه سالم، انجام دادن کارهای منزل، کارهای اداری که به سالمند مربوط می شود و… جزو وظایف پرستار است. البته اگر سالمند شما دچار بیماری خاصی باشد، در آن صورت حتماً باید پرستاری استخدام کنید که در زمینه مورد نظر، آموزش های لازم را دیده باشد.

برای استخدام پرستار سالمند حتماً باید در این امر مهم توجه خاصی بخرج دهید و مراقب باشید تا پرستار با معیارهای مورد نظر شما مطابقت داشته باشد. پرستاری که استخدام می کنید باید ویژگی های زیر را دارا باشد:

  • صبور باشد.
  • شفیق و دلسوز باشد.
  • پرستار باید دقیق باشد.
  • معتمد باشد.
  • منظم و مرتب باشد.
  • راستگو باشد.
  • در پرستاری مهارت لازم را دارا باشد.

 

چه زمانی باید پرستار سالمند بگیریم

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایای گرفتن پرستار سالمند

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا