تقویم تاریخ

روز جهانی پرواز فضایی انسان چه زمانی بود؟

روز جهانی پرواز فضایی انسان یکی از روزهایی است که خاطره‌های بسیاری را برای اهالی زمین ایجاد می‌کند. هر سال در ۱۲ آوریل، روز جهانی پرواز فضایی انسان، اولین سالگرد پرواز فضایی انسان جشن گرفته می‌شود. همچنین روزی است برای تاکید مجدد بر اهمیت علم و فناوری فضایی.

در سال ۱۹۵۷، اتحاد جماهیر شوروی اولین ماهواره ساخت بشر را به فضا پرتاب کرد. این ماهواره Sputnik I نام داشت. چهار سال بعد، یک رویداد تاریخی دیگر رخ داد. در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱، یوری گاگارین اولین پرواز فضایی انسان را انجام داد. گاگارین شهروند، خلبان و فضانورد شوروی بود.

کپسول فضایی او، وستوک ۱، اولین باری بود که مدار زمین را کامل کرد. سفر او به دور زمین بیش از ۱۰۸ دقیقه طول کشید. سفر گاگارین نقطه عطف مهمی در مسابقه فضایی بود. ما در این مقاله از سایت ایبک قصد داریم تا در رابطه با روز جهانی پرواز فضایی انسان و جزئیات آن بحث نماییم. با ما تا انتهای این مقاله جذاب همراه باشید.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

تاریخچه روز جهانی پرواز فضایی انسان

مجمع عمومی در قطعنامه A/RES/65/271 خود در ۷ آوریل ۲۰۱۱، ۱۲ آوریل را به عنوان روز جهانی پرواز فضایی انسان اعلام کرد تا هر سال در سطح بین المللی آغاز عصر فضا را برای بشر جشن بگیرد و بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد. سهم مهم علم و فناوری فضایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار و افزایش رفاه کشورها و مردم و همچنین تضمین تحقق آرمان آن‌ها برای حفظ فضای خارج از جو برای اهداف صلح آمیز است.

۱۲ آوریل ۱۹۶۱ اولین پرواز فضایی انسان توسط یوری گاگارین، شهروند شوروی انجام شد. این رویداد تاریخی راه را برای اکتشافات فضایی به نفع تمام بشریت باز کرد. مجمع عمومی اعتقاد عمیق خود را نسبت به منافع مشترک بشر در ترویج و گسترش اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو، به عنوان استان همه نوع بشر، برای اهداف صلح آمیز و در ادامه تلاش‌ها برای گسترش منافع حاصل از آن به همه کشورها ابراز کرد.

رکورد طلایی وویجر

رکورد طلایی وویجر در سال ۱۹۷۷ با پیامی از بشریت به کیهان به فضا شلیک شد. دهه‌ها بعد، به عنوان یادآوری است که همه ما به هم متصل هستیم. سازمان ملل متحد نسخه‌ای از رکورد طلایی را در مقر خود به نمایش می‌گذارد و ارتباط عمیقی با روند ایجاد آن به اشتراک می‌گذارد. یک کمیته ناسا از سازمان ملل درخواست کرد تا مطالبی را برای درج در لیست پخش ارائه دهد، اولین کلمات در خود رکورد همان سخنان دبیرکل وقت سازمان ملل است که برای صلح و دوستی با هر کسی که آن را کشف و پخش می‌کند ابراز امیدواری می‌کند.

بیل نای The Science Guy، مدیر عامل انجمن سیاره‌ای، بینندگان را در مورد چگونگی رمزگشایی رکورد طلایی، اهمیت آن در امروز و اینکه چگونه احترام به جهان می‌تواند الهام‌بخش اقدام برای سیاره ما باشد، آشنا می‌کند. این با کار مداوم سازمان ملل متحد برای ارتقای همکاری بین المللی در استفاده صلح آمیز و اکتشاف فضا همسو است. مدیر دفتر امور فضایی سازمان ملل متحد، سیمونتا دی پیپو، اهمیت رکورد طلایی در جهان ما را در حال حاضر توضیح می‌دهد. انجام پروژه وویجر به ما یادآوری می‌کند که ما کی هستیم، از کجا آمده‌ایم و باید با دقت با یکدیگر رفتار کنیم.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

زمینه روز جهانی پرواز فضایی انسان

در ۴ اکتبر ۱۹۵۷، اولین ماهواره زمینی ساخت انسان، اسپوتنیک ۱ به فضا پرتاب شد، بنابراین راه را برای اکتشافات فضایی باز کرد. در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱، یوری گاگارین اولین انسانی بود که به دور زمین چرخید و فصل جدیدی از تلاش انسان در فضا را باز کرد.

این بیانیه همچنین تاریخ شگفت‌انگیز حضور انسان در فضا و دستاوردهای چشمگیر از زمان اولین پرواز فضایی انسان، به ویژه والنتینا ترشکووا که اولین زنی شد که در ۱۶ ژوئن ۱۹۶۳ به دور زمین چرخید، نیل آرمسترانگ اولین انسانی بود که بر سطح ماه قدم گذاشت. پهلو گرفتن فضاپیماهای آپولو و سایوز در ۱۷ ژوئیه ۱۹۷۵، که اولین ماموریت بین المللی بشر در فضا بود، یادآوری می‌کنیم که در دهه گذشته بشریت حضور دائمی انسان چند ملیتی را در فضا حفظ کرده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز زبان انگلیسی 3 اردیبهشت 1402

سازمان ملل و فضا

از همان آغاز عصر فضا، سازمان ملل متوجه شد که فضای بیرونی بعد جدیدی به وجود بشریت افزود. خانواده سازمان ملل متحد به طور مستمر تلاش می‌کند تا از مزایای منحصر به فرد فضای بیرونی برای بهبود همه نوع بشر استفاده کند.

مجمع عمومی با به رسمیت شناختن علاقه مشترک نوع بشر در فضا و به دنبال پاسخ به سؤالاتی در مورد اینکه چگونه فضا می‌تواند به نفع مردم زمین کمک کند، اولین قطعنامه خود را در رابطه با فضای خارج از جو، قطعنامه ۱۳۴۸ (XIII) با عنوان مسئله استفاده صلح آمیز به تصویب رساند.

در ۱۰ اکتبر ۱۹۶۷، معاهده اصول حاکم بر فعالیت‌های دولت‌ها در اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو از جمله ماه و سایر اجرام آسمانی شناخته می‌شود، لازم الاجرا شد.

امروزه دفتر امور فضایی سازمان ملل متحد (UNOOSA) مسئول ارتقای همکاری‌های بین المللی در استفاده صلح آمیز از فضا است. UNOOSA به عنوان دبیرخانه تنها کمیته مجمع عمومی که به طور انحصاری با همکاری بین المللی در استفاده صلح آمیز از فضا سروکار دارد.

UNOOSA همچنین مسئول اجرای مسئولیت‌های دبیرکل بر اساس قوانین  بین‌المللی فضایی و حفظ فهرست سازمان ملل متحد از اجرام پرتاب شده به فضا است.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

روز جهانی پرواز فضایی انسان

روز جهانی پرواز فضایی انسان در سراسر جهان در ۱۲ آوریل برگزار می‌شود. این رویداد تاریخی تجربیاتی را برای بشریت باز کرد که هرگز قبلاً نبود. پس از پرواز گاگارین به فضا، شور و شوق جدیدی برای مطالعه فضاها و کیهان ایجاد شد. همچنین پیشرفت چشمگیر بشر در ایجاد رابطه پایدار با فضا و استفاده از دانش برای بهبود هر ساکن در سیاره ما را جشن می‌گیرند. روز جهانی پرواز فضایی انسان، جشن خلق و خوی علمی است.

روز جهانی پرواز فضایی انسان در تقویم جهانی: ۱۲ آوریل ۲۰۲۳

روز جهانی پرواز فضایی انسان در تقویم ایران: ۲۷ فروردین ۱۴۰۳

اهمیت روز جهانی پرواز فضایی انسان

این روز برای بزرگداشتی است که کاوش در فضای بیرونی بعد جدیدی به وجود بشریت افزود. همچنین مزایای منحصر به‌ فرد آزمایش‌های مربوط به فضای بیرونی را که می‌توان برای بهبود همه نوع بشر مورد استفاده قرار داد، برجسته می‌کند. اکتشافات فضایی در زمینه‌های مختلفی مانند ناوبری، ارتباطات، پیش بینی آب و هوا و غیره کمک کرده است. دانشمندان فضایی همچنین فناوری‌های پیشرفته‌ای را برای شناسایی اجرام خطرناک احتمالی که به زمین نزدیک می‌شوند و در منظومه شمسی ما پرسه می‌زنند، ساخته‌اند. همچنین با توجه به پیشرفت فناوری‌های فضایی، اولین تصویر از سیاه چاله نیز ثبت شد.

شاتل فضایی چیست؟

در آوریل ۱۹۸۱، پرتاب شاتل فضایی کلمبیا، دوره اتکا به شاتل قابل استفاده مجدد را برای اکثر مأموریت‌های فضایی غیرنظامی و نظامی آغاز کرد. بیست و چهار پرتاب موفقیت آمیز شاتل، بسیاری از الزامات علمی و نظامی را تا ۲۸ ژانویه ۱۹۸۶ برآورده کردند، زمانی که تنها ۷۳ ثانیه پس از بلند شدن، شاتل فضایی چلنجر منفجر شد. خدمه هفت نفره کشته شدند، از جمله کریستا مک آلیف، معلمی از نیوهمپشایر که می‌توانست اولین غیرنظامی در فضا باشد.

فاجعه کلمبیا دومین تراژدی شاتل بود. در ۱ فوریه ۲۰۰۳، شاتل هنگام ورود مجدد به جو زمین از هم پاشید و هر هفت خدمه آن کشته شدند. این فاجعه بر فراز تگزاس رخ داد و تنها چند دقیقه پیش از آن که قرار بود در مرکز فضایی کندی فرود بیاید. تحقیقات نشان داد که فاجعه ناشی از یک قطعه عایق فوم است که مخزن سوخت شاتل را شکست و به لبه بال چپ شاتل آسیب رساند. این دومین از دست دادن یک شاتل در ۱۱۳ پرواز شاتل بود. پس از هر یک از بلایا، عملیات پرواز شاتل فضایی برای بیش از دو سال به حالت تعلیق درآمد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی زن 17 اسفند 1401 | دلیل انتخاب ۸ مارس به عنوان روز جهانی زن

دیسکاوری اولین بار از سه شاتل فضایی فعال بود که بازنشسته شد و ماموریت نهایی خود را در ۹ مارس ۲۰۱۱ به پایان رساند. Endeavor این کار را در ۱ ژوئن انجام داد. آخرین ماموریت شاتل با فرود آتلانتیس در ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۱ تکمیل شد و برنامه ۳۰ ساله شاتل فضایی بسته شد.

جنگ خلیج فارس ارزش ماهواره‌ها را در درگیری‌های مدرن به اثبات رساند. در طول این جنگ، نیروهای متفقین توانستند از کنترل خود بر زمین مرتفع فضا برای دستیابی به یک مزیت قاطع استفاده کنند. ماهواره‌ها برای ارائه اطلاعات در مورد تشکیلات و تحرکات نیروهای دشمن، هشدار اولیه حملات موشکی دشمن، و ناوبری دقیق در مناطق بیابانی بی خاصیت مورد استفاده قرار گرفتند.

مزایای ماهواره‌ها به نیروهای ائتلاف اجازه داد تا به سرعت جنگ را به پایان برسانند و جان بسیاری را نجات دهند. سیستم‌های فضایی همچنان بیشتر و بیشتر در دفاع از میهن، نظارت بر آب و هوا، ارتباطات، ناوبری، تصویربرداری و سنجش از راه دور برای مواد شیمیایی، آتش‌سوزی و سایر بلایا یکپارچه‌تر می‌شوند.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

ایستگاه فضایی بین المللی

ایستگاه فضایی بین المللی یک آزمایشگاه تحقیقاتی در مدار پایین زمین است. با شرکای مختلف زیادی که در طراحی و ساخت آن مشارکت دارند، این آزمایشگاه پر پرواز، به نمادی از همکاری در اکتشاف فضا تبدیل شده است و رقبای سابق اکنون با هم کار می‌کنند.

ایستگاه از زمان ورود اکسپدیشن ۱ در نوامبر ۲۰۰۰ به طور مداوم اشغال شده است. فضانوردان و گردشگران فضایی از ۱۷ کشور مختلف از آن بازدید کرده‌اند.

سیستم‌های پرتاب فضایی برای کاهش هزینه‌ها و بهبود قابلیت اطمینان، ایمنی و قابلیت اطمینان طراحی شده‌اند. اکثر ماهواره‌های نظامی و علمی ایالات متحده توسط خانواده‌ای از پرتاب‌کننده‌های مصرف‌شدنی که برای مأموریت‌های مختلف طراحی شده‌اند به مدار پرتاب می‌شوند. سایر کشورها سیستم‌های پرتاب مخصوص به خود را دارند و رقابت شدیدی در بازار پرتاب تجاری برای توسعه نسل بعدی سیستم‌های پرتاب وجود دارد.

تاریخچه اکتشافات فضایی

از زمان‌های قدیم، مردم در سراسر جهان به مطالعه آسمان‌ها پرداخته و مشاهدات و توضیحات خود را در مورد پدیده‌های نجومی برای اهداف مذهبی و عملی استفاده می‌کردند. برخی در رویای ترک زمین برای کشف دنیاهای دیگر بودند. به عنوان مثال طنزپرداز فرانسویسیرانو دو برژراک در قرن هفدهم، تاریخچه کامیک دِس اتات و امپراتوری‌های لون (۱۶۵۶) و تاریخچه‌ی امپراطوری و امپراتوری‌های سولیل را نوشت.

سفرهای تخیلی به ماه و خورشید را توصیف می‌کند. دو قرن بعد نویسنده فرانسویژول ورن و رمان‌نویس و مورخ انگلیسی اچ‌جی ولز ، داستان‌های خود را با توصیفاتی از فضای بیرونی و پروازهای فضایی که با بهترین درک آن زمان سازگار بود، القا کردند.

برای تبدیل این تصاویر خیالی از سفر فضایی به واقعیت، لازم بود ابزارهای عملی برای مقابله با تأثیر گرانش زمین ابداع شود. در آغاز قرن بیستم، فن آوری چند صد ساله موشک‌ها به حدی پیشرفت کرده بود که استفاده از آن‌ها برای شتاب دادن به اجسام با سرعت کافی برای ورود به مدار اطراف زمین و حتی برای فرار از گرانش زمین و سفر به دور ، منطقی بود.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

آینده اکتشاف فضایی

اکتشافات فضایی مدرن در حال رسیدن به مناطقی است که زمانی فقط رویای آن‌ها را می‌دیدیم. مریخ نقطه کانونی اکتشافات فضایی مدرن است و اکتشاف مریخ سرنشین دار یک هدف بلندمدت است. ایالات متحده. ناسا در سفری به مریخ با هدف فرستادن انسان به سیاره سرخ در دهه ۲۰۳۰ است.

ناسا و شرکای آن مدارگردها، کاوشگرها و مریخ نوردها را فرستاده‌اند و دانش ما را در مورد این سیاره افزایش داده‌اند. مریخ نورد کنجکاوی برای محافظت از فضانوردان داده‌های تشعشعی را جمع آوری کرده است. همچنین مریخ نورد MARS 2020 در دسترس بودن اکسیژن و دیگر منابع مریخ را مطالعه خواهد کرد.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

 سخن پایانی

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید. اگر این مقاله را دوست داشتید آن را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید و با این کار خود از ما حمایت کنید.

روز جهانی پرواز فضایی انسان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آشنایی کامل با روز جهانی پرواز فضایی انسان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا