خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

روش های کاربردی رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی | گرفتگی سینک ظرفشویی

لوله سینک ظرفشویی یک قسمت مهم از آشپزخانه است که باید به صورت منظم و صحیح تمیز شود. اگر لوله سینک ظرفشویی گرفته باشد، ممکن است باعث ایجاد بو، آب بالا زدن، رشد باکتری و سایر مشکلات شود. برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید که بستگی به علت و شدت گرفتگی دارد.

روش های مختلف رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی

برخی از روش های ساده و خانگی برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی که می توانید برای تمیز کردن لوله سینک ظرفشویی امتحان کنید عبارتند از:

استفاده از آب گرم

استفاده از آب گرم شاید ساده ترین و ارزانترین روش رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی باشد. کافی است چند لیوان آب گرم را درون لوله سینک بریزید و صبر کنید تا آب گرم باعث شکستن و حل شدن رسوبات و چربی های داخل لوله شود.

این روش مخصوصا برای گرفتگی های سطحی و ناشی از روغن و چربی مناسب است.

استفاده از تلمبه لوله بازکن

این روش نیز یک روش معمول و مؤثر برای باز کردن و رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی است. کافی است تلمبه لوله بازکن را روی سوراخ سینک قرار داده و با فشار دادن به آن، هوا را به داخل لوله فشار دهید.

این فشار باعث می شود که مواد گیر کننده در لوله حرکت کنند و جابجا شوند. این روش برای گرفتگی های نسبتا عمیق و ناشی از مواد جامد مناسب است.

استفاده از محلول جوش شیرین و سرکه

این روش یک روش خانگی و طبیعی جهت رفع گرفتگی لوله سینک است. کافی است مقداری جوش شیرین (حدود سه تا پنج قاشق غذا خوری) را درون لوله بریزید و بعد کمی سرکه (حدود نصف لیوان) به آن اضافه کنید.

ترکیب جوش شیرین و سرکه باعث ایجاد حباب و جوش خوردن محلول می شود که باعث شکستن و حل شدن رسوبات و چربی های داخل لوله می شود. بعد از چند ساعت، کافی است لوله را با آب داغ آبکشی کنید.

استفاده از فنر برقی یا قلاب دست ساز

این روش برای گرفتگی های عمیق و سخت تر مناسب است. کافی است یک فنر برقی یا یک قلاب دست ساز از آویز لباس فلزی درست کنید و آن را به آرامی داخل لوله ببرید.

سعی کنید با حرکت دادن فنر یا قلاب، مواد گیر کننده را پیدا کنید و آنها را بیرون بکشید. این روش نیاز به دقت و صبر دارد و ممکن است چندین بار تکرار شود.

باز کردن لوله سینک ظرفشویی با جوش شیرین

رفع گرفتگی لوله سینک با جوش شیرین یک روش خانگی و طبیعی برای رفع گرفتگی لوله است. جوش شیرین یا بیکربنات سدیم یک ماده قلیایی است که می تواند چربی و رسوبات داخل لوله را حل کند.

سرکه نیز یک ماده اسیدی است که با جوش شیرین ترکیب شده و یک واکنش شیمیایی انجام می دهد که باعث ایجاد حباب و جوش خوردن محلول می شود. این حباب ها مواد گیر کننده را به سمت بالا هل می دهند و از لوله خارج می کنند.

رفع گرفتگی لوله سینک با جوش شیرین

برای رفع گرفتگی لوله سینک با جوش شیرین، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا هر گونه آب اضافی را از سطح سینک خارج کنید.
  • سپس حدود سه تا پنج قاشق غذا خوری جوش شیرین را درون لوله بریزید.
  • بعد از آن، حدود نصف لیوان سرکه را به آرامی به جوش شیرین اضافه کنید. دقت کنید که فورا حباب و جوش خوردن رخ می دهد، پس فاصله مناسب را حفظ کنید.
  • سوراخ لوله را با چیزی مثل پلاستیک، پارچه یا درپوش بپوشانید تا فشار داخل لوله بالاتر برود.
  • حدود نیم ساعت صبر کنید تا محلول عمل خود را انجام دهد.
  • در نهایت، چند لیوان آب داغ یا جوش را درون لوله بریزید تا باقیمانده محلول و مواد گیر کننده را شستشو دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل جمع شدن آب در سینک ظرفشویی چیست

این روش برای گرفتگی های سطحی و ناشی از چربی و رسوب مناسب است. اگر گرفتگی عمق دارد و ناشی از مواد جامد است، ممکن است نتایج خوب ندهد. در این صورت، ممکن است نیاز به استفاده از تلمبه لوله بازکن، فنر برقی یا قلاب دست ساز  یا خدمات لوله بازکنی تخصصی باشد.

علائم گرفتگی سینک ظرفشویی

گرفتگی سینک ظرفشویی یک مشکل رایج در خانه ها است که ممکن است باعث ایجاد بو، حشرات، آب بالا زدن و سایر مشکلات شود. برای تشخیص این مشکل، و رفع گرفتگی لوله سینک می توانید به علائم زیر توجه کنید:

خروج کند یا بالا زدن آب از سینک ظرفشویی

این شاید واضح ترین علامت گرفتگی سینک باشد. اگر متوجه شدید که آب در سینک شما دیر تخلیه می شود یا مدتی در سینک جمع می شود، احتمالا لوله سینک شما دچار گرفتگی شده است.

نشت آب از اتصالات سینک ظرفشویی

اگر آب از زیر سینک یا از جای دیگر نشت کند، ممکن است نشانه ای از گرفتگی لوله باشد. چون فشار آب در لوله بالاتر می رود و باعث می شود که از جای خالی برون رود.

بوی نامطبوع از اطراف لوله سینک ظرفشویی

اگر بوی بد فاضلاب را در نزدیکی سینک حس کنید، ممکن است نشانه ای از گرفتگی لوله باشد. چون مواد گیر کننده در لوله باقی مانده و تجزیه شده و باعث تولید بو و گاز می شوند. در اینصورت لازم است برای رفع گرفتگی لوله سینک سریعتر اقدام کنید.

صدای قل قل آب هنگام تخلیه سینک ظرفشویی

اگر صدای قل قل آب را هنگام تخلیه سینک بشنوید، ممکن است نشانه ای از گرفتگی لوله باشد. چون هوا در لوله گیر کرده و با جابجایی آب صدا می دهد.

بالا آمدن کف از زیر سینک ظرفشویی

اگر کف چرب و نارنجی رنگ را در سطح آب سینک ببینید، ممکن است نشانه ای از گرفتگی لوله باشد. چون رسوبات و چربی های داخل لوله به سطح آب منتقل شده و کف تولید می کنند.

رفع گرفتگی لوله سینک

مشاهده حشرات در اطراف سینک ظرفشویی

اگر حشرات مانند خارپشت، یا سوسک را در اطراف سینک ببینید، ممکن است نشانه ای از گرفتگی لوله باشد. چون این حشرات به بو و مواد فاسد شده در لوله جذب می شوند.

علل گرفتن سینک ظرفشویی

گرفتگی و مسدود شدن سینک ظرفشویی یک مشکل رایج در خانه ها است که ممکن است باعث ایجاد بو، حشرات، آب بالا زدن و سایر مشکلات شود. برای تشخیص و رفع این مشکل، باید به علل و روش های رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی توجه کرد.

برخی از علل رایج گرفتگی سینک ظرفشویی عبارتند از:

رسوب چربی در لوله

اگر شما معمولا ظروف چرب و روغنی را در سینک شسته و چربی را به طور مستقیم در سینک می ریزید، باید انتظار داشته باشید که پس از گذشت مدتی، با گرفتگی قابل توجه سینک ظرفشویی روبرو شوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توانیم گرفتگی لوله با سیمان و مصالح ساختمانی را برطرف کنیم؟

چون چربی ها با سرد شدن در لوله جمع شده و باعث کاهش قطر داخلی و تنگ شدن لوله می شوند.

رسوبات موجود در آب

متاسفانه آب بسیاری از مناطق در کشور ما سنگین بوده و حاوی مواد معدنی است که به مرور زمان ایجاد رسوب می کنند. این رسوبات نیز باعث تنگ شدن لوله و کاهش جریان آب می شوند.

برای جلوگیری و رفع گرفتگی لوله سینک باید هرچند وقت یکبار سینک خود را جرم گیری کنید و رسوبات داخل لوله را تمیز نمایید.

خرده های غذا

اگر شما قبل از شستن ظروف، پسمانده های غذا را دور نمی اندازید و به صورت مستقیم در سینک می ریزید، باید بدانید که این عادت بسیار بد است. چون خرده های غذا در لوله تجمع کرده و باعث گرفتگی لوله می شوند.

برای جلوگیری از این اتفاق، باید قبل از شستن ظروف، پسمانده های غذا را دور بریزید و همچنین از صافی های مناسب برای جلوگیری از عبور خرده های غذا به لوله استفاده کنید.

عمر و فرسودگی لوله ها

گاهی اوقات نیز کاربر هیچ تقصیری در این خصوص ندارد و تنها عمر بالا و فرسودگی لوله های ظرفشویی باعث شده است که به مرور زمان رسوبات آب در جداره داخلی لوله ها جمع شده و موجب تنگی و سختی عبور آب گردد.

در این حالت نیز رفته رفته آب جمع شده داخل سینک با سختی بیشتری عبور خواهد کرد و این موجب تجمیع آب در سینک خواهد شد. در این شرایط غالبا ناچار به تعویض لوله ها هستیم.

رفع گرفتگی لوله سینک

هواگیری سینک ظرفشویی

هواگیری سینک ظرفشویی یک عملی است که برای جلوگیری از صدای قل قل آب و بالا زدن آب از سینک انجام می شود. وقتی آب از لوله سینک عبور می کند، ممکن است هوا در لوله گیر کند و باعث ایجاد فشار و صدا شود.

برای رفع این مشکل، باید هوا را از لوله خارج کرده و جریان آب را بهبود بخشید.

برای هواگیری سینک ظرفشویی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا شیر آب را بسته و لوله های زیر سینک را باز کنید.
  • سپس یک لوله نازل دار یا یک شیلنگ رابط را به شیر آب وصل کنید.
  • بعد از آن، دهانه لوله یا شیلنگ را به داخل سوراخ سینک قرار داده و با چسب یا پلاستیک بپوشانید تا هوای خارج نشود.
  • در نهایت، شیر آب را باز کرده و به مدت چند دقیقه آب را جاری کنید. این کار باعث می شود که هوای داخل لوله با آب خارج شود.

جمع بندی

از بررسی مطلب فوق، می توان به این نتیجه رسید که روش های مختلفی برای رفع گرفتگی های لوله آب ساختمان وجود دارد. در صورتی که مایل هستید با روش های رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی به طور کامل آشنا شوید، می توانید این مطلب را با دقت به طور کامل مطالعه کنید.

در ضمن اگر تجربه یا سوالی در این خصوص دارید می توانید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

البته ناگفته نماند ایبک امداد ارائه دهنده انواع خدمات مربوط به ساختمان و رفع خرابی های آن می تواند در این زمینه به صورت تخصصی شما را یاری کند.

رفع گرفتگی لوله سینک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا