راهکارهایی ساده برای رفع بوی بد فاضلاب | منشأ بوی بد فاضلاب
یکی از مشکلاتی که ممکن است اغلب شما با آن مواجه شده باشید استشمام بوی بد فاضلاب می باشد. چنانچه لوله فاضلاب دچار گرفتگی شود و یا چاه فاضلاب پر شود بوی بدی از آن به مشام خواهد رسید. در واقع بوی بد آن بسیار آزار دهنده است و باید هر چه سریعتر اقدام به رفع بوی بد فاضلاب نمود. راهکارهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که چنانچه با آنها آشنا باشید می توانید به راحتی این مشکل را برطرف نمایید.
رفع بوی بد فاضلاب در منزل
برای آنکه بوی بد فاضلاب را در منزل خود از بین ببرید، نخست باید اقدام به پیدا کردن منشا بوی بد کنید. برای پیدا کردن دلیل اصلی و راهکارهای برطرف کردن بوی بد فاضلاب در خانه خود می توانید با ایبک امداد تماس بگیرید. مشاوران و کارشناسان قدم به قدم با شما هستند تا منشا بوی بد فاضلاب را شناسایی کرده و در برطرف کردن آن به شما کمک کنند. بنابراین همانطور که گفتیم اولین کاری که باید انجام دهید این است که منشأ بوی بد فاضلاب را مشخص نمایید. برای بررسی آن می توانید بر طبق مراحل زیر پیش بروید.
- بررسی فاضلاب توالت
- بررسی فاضلاب آشپزخانه
- بررسی فاضلاب حمام
بوی بد فاضلاب با منشا توالت
چنانچه پس از بررسی ها متوجه شدید که بوی بد فاضلاب در منزل شما از توالت است مشکل میتواند یا تاسیساتی باشد که در این صورت به شما پیشنهاد می کنیم که حتماً از کارشناسان فنی و تکنسین های ماهر در زمینه تاسیسات کمک بگیرید تا به شناسایی دقیق و بررسی مشکل بپردازند و آن را برطرف نمایند. ولی اگر مسئله مربوط به تاسیسات ساختمان نبود، پیشنهادات ما به شما عبارتند از:
- قبل از آنکه از توالت استفاده کنید، سیفون آن را بکشید. ممکن است لازم باشد که چندین بار این کار را تکرار کنید تا جایی که آب زلال و تمیز مشاهده شود. بهتر است این کار را به همه اعضای خانواده خود مخصوصاً کودکان آموزش دهید. با انجام این راهکار درست است که مصرف زیاد آب می تواند آزار دهنده باشد ولی چاره ای جز آن نیست.
- نکته دیگری که برای رفع بوی بد فاضلاب به شما پیشنهاد می کنیم این است که حتماً از خوشبو کننده مخصوص توالت استفاده نمایید. شمع های خوشبو کننده نیز وجود دارند که بوی خوبی در فضای توالت پخش می کنند. بنابراین پس از هر بار استفاده نمودن از توالت جهت رفع بوی بد فاضلاب می توانید از اسپری و یا شمع های خوشبو کننده استفاده نمایید.
- به بررسی سیستم تهویه توالت منزل خود بپردازید. اگر سیستم به صورت درست طراحی شده باشد، هوا هم به درستی انتقال پیدا می کند.
- توصیه مجدد ما به شما این است که مسائل تخصصی و فنی را بررسی نکنید و بهتر است آنها را به عهده کارشناسان بگذارید زیرا ممکن است نه تنها مشکل برطرف نشود، بلکه جدی تر شده و هزینه آن نیز افزایش پیدا کند.
- دفع زباله انباشته شده در توالت می تواند باعث از بین بردن بوی بد فاضلاب شود. انباشته شدن مواد دور ریختنی بهتر است هر چند وقت یک بار انجام شود.
- جمع شدن زباله در توالت می تواند باعث جمع شدن حشرات موذی در آنجا شود و آلودگی های قارچی و باکتریایی را افزایش دهد.
- استفاده نمودن از محلول ضدعفونی کننده جهت رفع آلودگی و تمیز کردن توالت باید حداقل ماهی یک بار انجام شود. البته این مدت زمان بستگی به بهداشت و شرایط منزل شما دارد. گاهی ممکن است این زمان کمتر شده و هفته ای یک بار نیاز باشد که به بهداشت کلی توالت رسیدگی نمایید.
- بنابراین از بین بردن جرم توالت و کنترل پاکیزگی می تواند به رفع بوی بد فاضلاب کمک کند.
بوی بد فاضلاب با منشأ آشپزخانه
یکی دیگر از مکان هایی که بوی فاضلاب می تواند از آنجا ناشی شود آشپزخانه می باشد. فاضلاب آشپزخانه و یا فاضلاب سینک ظرفشویی گاهی اوقات مبدأ و منبع بوی بد است. با انجام مواردی ساده می توانید بوی بد فاضلاب را از آشپزخانه خود رفع نمایید و یا از ایجاد آن جلوگیری کنید. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
- دفع زباله هایی که در آشپزخانه جمع شده است یکی از بهترین روش ها برای رفع بوی بد فاضلاب می باشد. حتماً این کار را به صورت روزانه انجام دهید زیرا زباله ها اگر در خانه چند روز بمانند می توانند بوی مشمئز کننده ایجاد کنند. بنابراین برای رفع بوی بد و همچنین سلامت خود و خانواده تان مخصوصاً کودکان و افراد مسن که معمولاً ضعیف تر می باشند بهتر است زباله ها را به صورت روزانه خارج کنید. همچنین پیشنهاد می کنیم که ضایعات را تفکیک کنید و به صورت زباله خشک و زباله تر در پلاستیک های جداگانه جمع آوری نمایید. این کار نه تنها می تواند بهداشت منزل و اجتماع شما را تحت تاثیر قرار دهد بلکه از نظر صنعتی نیز گام مهمی برداشته اید و این قدم مهم می تواند نقش بزرگی در مدیریت اجتماع داشته باشد.
- از این کردن ظرف های کثیف در سینک ظرفشویی خودداری کنید و بهتر است که آنها را هر چه سریع تر تمیز کرده و بشویید. چنانچه بدون شستن ظرف آنها را داخل سینک ظرفشویی برای مدت زیادی نگه دارید می تواند باعث ایجاد بوی بد و نامطبوع شود. همچنین روغن اضافه ظرف ها داخل لوله کشیده می شود و می تواند باعث گرفتگی در لوله ها شده و ایجاد بوی بد نماید. علاوه بر آن می تواند حشرات موذی را نیز به آشپزخانه شما هدایت کند. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که پیش از شستن ظرف ها و قرار دادن آنها داخل سینک ظرفشویی حتماً با دستمال روغن اضافه ظروف را بگیرید تا از ایجاد مشکل جلوگیری شود.
- تمیز کردن و شستن آشپزخانه باید یکی از کارهای هفتگی و یا حتی روزانه شما باشد. بوی ناشی از سرخ کردن مواد غذایی و آشپزی کردن و پوشیده شدن دیوارهای آشپزخانه و کابینت ها با ذرات چربی می تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع در آشپزخانه شود. بنابراین بهتر است به صورت روزانه آشپزخانه را تمیز کنید و از انباشته شدن چربی ها جلوگیری نمایید.
- گاهی اوقات بدون آنکه خودمان متوجه شویم پشت و یا زیر وسایل آشپزخانه جرم و آلودگی انباشته می شود و همین موضوع می تواند منشأ بوی بدی در منزل شود. بنابراین به پاکیزگی و بهداشت خانه و آشپزخانه اهمیت دهید و در مدت زمانی کوتاه به تعویض کردن آن بپردازید.
- بهتر است پس از هر بار شستن آشپزخانه به تمیز کردن کفشور نیز بپردازید و در تمیزکاری آن نیز مراقب باشید که آشغال و یا زباله داخل لوله کفشور نیفتد. با این کار از گرفتگی لوله جلوگیری خواهد شد و با بوی بد مواجه نمی شوید. چنانچه همه موارد بالا را انجام دادید و متوجه شدید که هنوز هم بوی فاضلاب از بین نرفته باید از نظر فنی و تاسیساتی آشپزخانه را مورد بررسی قرار دهید.
بوی بد فاضلاب با منشا حمام
توالت و حمام از نظر تاسیسات و طراحی شبیه هم می باشند. بنابراین همه مواردی که در قسمت فاضلاب توالت و راه حل های رفع آن توضیح دادیم در مورد حمام هم باید انجام دهید. تنها نکته ای که در مورد حمام خیلی رایج است و می تواند باعث گرفتگی و ایجاد بوی بد فاضلاب در آن شود انباشته شدن موها در کفشور حمام می باشد. بنابراین بهتر است پس از هر بار استفاده نمودن از حمام کفشور آن را نیز کاملاً تمیز کنید. مراقب باشید که موها داخل کفشور حمام نریزد زیرا انباشته شدن آن در این قسمت می تواند باعث هدایت حشرات موذی و همچنین گرفتگی لوله ها شود. تمام راهکارهایی که گفتیم در نهایت به رعایت نکات پاکیزگی و بهداشت فردی در خانه ختم می شود. چنانچه موارد بالا را رعایت کردید اما باز هم بوی بد فاضلاب وجود داشت باید تاسیسات ساختمان را بررسی نمایید. گازهای بدبو و سمی در فاضلاب وجود دارند که چنانچه سیستم فاضلاب و زهکشی ساختمان درست انجام نشود می تواند در طولانی مدت موجب بوی بد فاضلاب در خانه شود.
ریختن آب گرم در لوله های فاضلاب
یکی از راهکارها برای درمان گرفتگی لوله های فاضلاب استفاده از آب داغ می باشد. البته این راهکار برای زمانی جواب می دهد که گرفتگی خیلی زیاد نباشد. با این کار می توانید آلودگی های سطحی و چربی ها را به راحتی شسته و از بین ببرید. بنابراین بهتر است هر چند وقت یک بار مقداری آب داغ در لوله فاضلاب مخصوصاً لوله فاضلاب آشپزخانه که در معرض چربی ها قرار دارد بریزید تا از گرفتگی آن جلوگیری شود.
ریختن آب داغ و مایع شستشو
اگر با آب داغ کمی مایع ظرفشویی و یا پودر شست و شو مخلوط کنید و آن را داخل لوله فاضلاب بریزید، می تواند روان کنندگی و تمیز کنندگی بیشتری داشته باشد. با این کار لوله فاضلاب به راحتی تمیز می شود و بوی بد آن از بین خواهد رفت. در واقع می توانیم بگوییم به صرفه ترین و راحت ترین روش استفاده از آب داغ می باشد.
ریختن جوش شیرین و سرکه
یکی دیگر از مواردی که می تواند به گرفتگی جزئی لوله فاضلاب کمک کند و بوی بد فاضلاب را از بین ببرد، استفاده از جوش شیرین و سرکه می باشد. این محلول را می توانید داخل لوله بریزید و به علت خاصیت اسیدی که دارد لوله ها را باز می کند. میزان استفاده از محلول بستگی به میزان انسداد لوله ها دارد.
سخن پایانی
مدیریت سلامت و بهداشت خانه و رعایت نکات پاکیزگی می تواند مبنا و اصول زندگی ما باشد تا همه بتوانیم از محیطی تمیز و عاری از هر گونه بوی بد و آلودگی لذت ببریم. در این مقاله از آی بک امداد به بررسی روش های رفع بوی بد فاضلاب پرداختیم. چنانچه گرفتگی و انسداد در لوله ها زیاد بود و با این راهکارها از بین نرفت می توانید با تکنسین ها و کارشناسان تماس بگیرید و درخواست کمک کنید.
راهکارهایی ساده برای رفع بوی بد فاضلاب
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
راهکارهایی ساده برای رفع بوی بد فاضلاب، منشأ بوی بد فاضلاب