خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

تکنیک های لوله کشی در فرایند بازسازی ساختمان | استانداردهای لوله کشی فاضلاب

یکی از کارهای مهم ساختمانی لوله کشی فاضلاب می باشد. اگر برای انجام لوله کشی استانداردها و اصول و تکنیک ها رعایت نشود، منجر به گرفتگی لوله و ترکیدگی آن می شود. این مسئله در آپارتمان ها که طبقات زیاد دارند اهمیت زیادی دارد. برای انجام لوله کشی، نحوه نصب آن بسیار مهم است که در آینده مشکل ساز نشود. در ادامه این مطلب به تکنیک های لوله کشی می پردازیم.

تکنیک های لوله کشی

برای یک لوله کشی درست و اصولی در ابتدا باید با تکنیک های لوله کشی آشنا باشید که عبارتند از:

تعیین شیب استاندارد لوله کشی فاضلاب

یکی از مهمترین و اصلی ترین تکنیک های لوله کشی فاضلاب، انتخاب شیب استاندارد لوله کشی فاضلاب است.

شیب لوله های فاضلاب باید به گونه ای باشد که سرعت عبور پساب ها و فضولات بیش از اندازه زیاد یا کم نباشد.

با زیاد در نظر گرفتن شیب لوله ها، آب و پساب ها با سرعت زیادی حرکت نموده و ذرات جامد معلق در آنها در جداره ها و کف لوله تجمع پیدا نموده و باعث انسداد خواهند شد.

کم بودن شیب لوله کشی فاضلاب نیز باعث حرکت بسیار آهسته پساب ها درون لوله های فاضلاب نیز می تواند در نهایت منجر به گرفتگی لوله ها شود.

به همین دلیل بر اساس استانداردهای لوله کشی فاضلاب، این شیب باید حدود صفر تا ۵ درصد در نظر گرفته شود. به طوری که ارتفاع ابتدای لوله کمی بالاتر از نقطه انتهایی بوده و شرایط برای حرکت پساب ها فراهم می گردد.

انتخاب جنس مناسب برای لوله کشی شوفاژ

دو نوع رایج لوله برای لوله کشی شوفاژ و رادیاتور استفاده می شود. که لوله های فلزی و لوله های پلیمری هستند. هر کدام از این دو نوع دارای مزایا و معایب خود هستند.

لوله های فلزی

مقاومت بالاتر، عمر طولانی تر و قابل جوش دادن هستند. اما علاوه بر قیمت بالاتر، دارای وزن سنگین تری هستند که باعث سختی کار می شود.

همچنین این لوله ها در برابر خوردگی و رسوب گیری حساس هستند و نیاز به نصب اتصالات مخصوص دارند.

لوله های پلیمری

این نوع لوله ها از جنس پلی اتیلن، پلی پروپیلن یا پلی وینیل کلراید هستند. این لوله ها دارای وزن سبک، قابل انعطاف، مقاوم در برابر خوردگی و رسوب گیری و قیمت مناسب می باشند.

اما علاوه بر عمر کوتاه تر، دارای ضخامت دیواره بالاتر و قطر داخلی کمتر هستند که باعث کاهش جریان آب می شوند. همچنین این لوله ها در برابر حرارت بالا و شعله آتش حساس می باشند و نیاز به نصب اتصالات فشاری دارند.

بررسی وضعیت فیلترهای لوله کشی

فیلترهای لوله کشی نقش مهمی در جلوگیری از رسوب گیری و گرفتگی لوله ها دارند. فیلترهای لوله کشی عبارتند از قطعات فلزی یا پلاستیکی که در مسیر لوله کشی قرار می گیرند و ذرات جامد را از آب جدا می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فلوتر توالت فرنگی چیست | تعمیر فلوتر توالت فرنگی

فیلترهای لوله کشی باید به صورت منظم تمیز شوند و در صورت لزوم تعویض شوند. در غیر این صورت، ممکن است باعث کاهش فشار و جریان آب شده و مشکلات مختلف را برای سرویس دهنده و سرویس گیرنده به وجود آورند.

آشنایی با تکنیک های لوله کشی

مشکلات عدم رعایت استانداردهای لوله کشی فاضلاب

چند مشکل رایج و جدی را که ناشی از عدم رعایت استاندارد و تکنیک های لوله کشی فاضلاب هستند، در اینجا معرفی می کنیم. این مشکلات عبارتند از:

انسداد لوله های فاضلاب

اگر لوله های فاضلاب با شیب نامناسب، جنس نامطلوب یا قطر کوچک نصب شوند، ممکن است باعث کاهش سرعت و فشار جریان آب شده و ذرات جامد را درون خود جمع کنند. این ذرات می توانند باعث گرفتگی لوله ها و تخلیه نکردن آب شوند.

برای رفع این مشکل، باید لوله های فاضلاب را با شیب ۰ تا ۵ درصد، جنس مقاوم در برابر خوردگی و رسوب گیری و قطر مناسب برای حجم آب نصب کنید.

تخلیه بوی بد و زننده فاضلاب

اگر لوله های فاضلاب با عایق نامطلوب، اتصال نامناسب یا فاقد سیفون نصب شوند، ممکن است باعث نشت گازهای فاسد شده و منتشر شدن بوی نامطبوع در محیط شوند.

برای رفع این مشکل، باید لوله های فاضلاب را با عایق مناسب، اتصال محکم و سیفون مخصوص برای جلوگیری از عود آب به دستگاه نصب کنید.

ترکیدگی و پوسیدگی لوله های فاضلاب

 اگر لوله های فاضلاب با جنس حساس به خوردگی، تغییر دما یا فشار آب نصب شوند، ممکن است باعث تغییر شکل، ترک خوردگی و پوسیدگی لوله ها شده و آب را به دستگاه های دیگر یا دیوار و سقف نشت دهند.

برای رفع این مشکل، باید لوله های فاضلاب را با جنس مقاوم در برابر خوردگی، تغییر دما و فشار آب نصب کنید.

چگونه می توان لوله کشی آب گرم و سرد را انجام داد؟

لوله کشی آب گرم و سرد یک فرایند دقیق و حساس است که نیاز به رعایت استانداردها خاص و تکنیک های لوله کشی مخصوص دارد. برای انجام لوله کشی آب گرم و سرد، شما باید مراحل زیر را طی کنید:

انتخاب جنس مناسب برای لوله کشی

برای لوله کشی آب گرم و سرد معمولا از لوله های تک لایه، پنج لایه و فلزی استفاده می شود. هر کدام از این لوله ها دارای مزایا و معایب خود هستند.

لوله های تک لایه سبک

این لوله ها قابل انعطاف، مقاوم در برابر خوردگی و رسوب گیری و قیمت مناسب هستند. اما علاوه بر عمر کوتاه تر، دارای ضخامت دیواره بالاتر و قطر داخلی کمتر هستند که باعث کاهش جریان آب می شوند.

همچنین این لوله ها در برابر حرارت بالا و شعله آتش حساس هستند و نیاز به نصب اتصالات فشاری دارند.

لوله های پنج لایه

نوعی لوله پلیمری هستند که دارای پنج لایه مختلف هستند که شامل دو لایه پلی اتیلن، دو لایه آلومینیوم و یک لایه چسب می باشند.

این لوله ها دارای وزن سبک، قابل انعطاف، مقاوم در برابر خوردگی و رسوب گیری، عایق حرارتی و صوتی و قطر داخلی مناسب هستند. اما علاوه بر قیمت بالاتر، نیاز به نصب اتصالات خاص دارند که باعث زحمت بیشتر در نصب می شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خم کاری لوله | انواع روش های خم کردن لوله با ابزار و بدون ابزار

لوله های فلزی

این لوله ها مقاومت بالاتر، عمر طولانی تر و قابل جوش دادن هستند. اما علاوه بر قیمت بالاتر، دارای وزن سنگین تری هستند که باعث سختی کار می شود. همچنین این لوله ها در برابر خوردگی و رسوب گیری حساس هستند و نیاز به نصب اتصالات مخصوص دارند.

انتخاب شیب استاندارد برای لوله کشی

شیب لوله های آب گرم و سرد باید به گونه ای باشد که سرعت عبور آب بیش از اندازه زیاد یا کم نباشد. با زیاد در نظر گرفتن شیب لوله ها، آب با سرعت زیادی حرکت نموده و فشار آب را کاهش  می دهد.

کم بودن شیب لوله کشی آب گرم و سرد نیز باعث حرکت بسیار آهسته آب درون لوله ها می شود که ممکن است باعث افزایش دمای آب و تلفات انرژی شود.

به همین دلیل بر اساس استانداردهای لوله کشی آب گرم و سرد، این شیب باید حدود صفر تا ۲ درصد در نظر گرفته شود. به طوری که ارتفاع ابتدای لوله کمی بالاتر از نقطه انتهایی بوده و شرایط برای جریان آب فراهم می گردد.

انجام لوله کشی با روش کلکتوری

 روش کلکتوری یکی از شیوه های موثر و پرکاربرد در لوله کشی آب گرم و سرد است. در این روش، هر واحد ساختمان دارای یک کلکتور مستقل است که به صورت مستقیم به لوله های اصلی آب سرد و گرم متصل می شود. کلکتور عبارت است از یک جعبه فلزی یا پلاستیکی که دارای چندین خروجی است.

نحوه نصب و اجرای لوله کشی فاضلاب به چه صورت است؟

نصب و اجرای لوله کشی فاضلاب یکی از مراحل مهم ساخت و ساز ساختمان است که باید تکنیک های لوله کشی با دقت انجام شود.

  • برای نصب و اجرای لوله کشی فاضلاب، باید ابتدا نوع و جنس لوله ها را بر اساس نیاز و استانداردهای موجود انتخاب کرد.
  • سپس باید مسیر لوله ها را طراحی و تعیین کرد. در این مرحله، باید به مواردی مانند شیب، زاویه، فشار، تهویه و اتصالات لوله ها توجه کرد.
  • پس از آن، باید لوله ها را با استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب در دیوارها و کف ساختمان نصب کرد.
  •  در نهایت، باید لوله ها را با روش های مختلف آزمایش و تست کرد تا از عملکرد صحیح آنها مطمئن شد.

تکنیک های لوله کشی

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی تکنیک های لوله کشی پرداختیم و گفتیم که لوله کشی یکی از مهم ترین اقدامات در ساختمان سازی می باشد و اگر اصولی انجام نشود ممکن است ساختمان در آینده دچار مشکلات زیادی شود.

ایبک امداد با داشتن کادری حرفه ای شرایطی را برای شما فراهم کرده است تا شما بتوانید تمام خدمات ساختمانی خود را با خیال آسوده به آنها بسپارید.

چنانچه قصد لوله کشی یا بازسازی لوله های قدیمی ساختمان خود را دارید، می توانید با شماره ای که در وبسایت موجود است تماس بگیرید و با کارشناسان ما مشورت کنید.

تکنیک های لوله کشی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی تکنیک های لوله کشی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا