خودرو

راهکار هایی برای نگهداری و استفاده صحیح از خودرو

راهکار هایی برای نگهداری و استفاده صحیح از خودرو | افزایش عمر مفید خودرو

برای افزایش طول عمر مفید خودرو باید برخی نکات رعایت گردد. با انجام دادن این نکات، صرفه جویی زیادی در زمان و هزینه های شما خواهد شد و همچنین وقتی از خودروی خود استفاده می‌کنید، بسیار لذت خواهید بود. عمر مفید خودروهای خارجی در حالت عادی بین سیصد و بیست تا چهار صد هزار کیلومتر می باشد، که این عدد در بازه‌ی زمانی ده ساله می باشد.

اما چنانچه از خودروهای داخلی استفاده می کنید باید بدانید، که عمر مفید آنها کمتر از استاندارد جهانی می‌باشد. نرخ استهلاک خودرو در کلان شهرهای کشور مانند تهران بیش از انتظار می باشد. با توجه به آماری که منتشر شده است، خودروهایی که هنوز زمان گرفتن معاینه فنی آنها نرسیده است، در معاینه های فنی برتر و آزمایشات انجام شده رد می‌شوند.

کارشناسان عقیده دارند، که شیب زیاد و ترافیک سنگین در بیشتر منطقه های تهران و شهرهای مشابه دلیل مهم و اصلی در کاهش عمر خودروها و همچنین بیشتر شدن مقدار آلودگی آنها می باشد. خودروها برای درجا کار کردن طراحی و ساخته نشده‌اند و ترافیکی که در شهرها وجود دارد موجب می شود فشار زیادی به آنها وارد شود. همچنین سوخت با کیفیت پایین می تواند موجب آلایندگی بیشتر و استهلاک در زمان کمتر را موجب شود.

همچنین عادت ها و باورهای غلط در نگهداری خودرو و همچنین در حین رانندگی نیز از جمله عواملی می‌باشند، که خسارت معنوی و مادی زیادی را به بار می آورد. این اشتباهات رانندگی عبارتند از:

خودرو

برای عبور از سرعت گیر پدال ترمز خودرو نباید نگه داشته شود

وقتی که شما ترمز خودرو را می گیرید، بیشتر از نصف وزن خودرو به چرخ های جلوی ماشین وارد می گردد و ترمزهای خودروها به گونه ای طراحی شده اند، که به حالت ضربدری عمل می کنند. این به خاطر این می‌باشد، که چنانچه ترمز یک سمت خودرو عمل نکند، ترمز طرف دیگر در زمان مناسب عمل نماید.

چنانچه وقتی به سرعت گیر نزدیک می شوید، سرعت خودرو زیاد است، وقتی از روی سرعت گیر رد می شوید، خودروی شما یا به طرفین منحرف می گردد یا سر می خورد، که در نهایت موجب تصادف خواهد شد. بهترین کار این است، که وقتی که به سرعت گیر نزدیک شدید، پا را روی ترمز بگذارید و از سرعت خود بکاهید و آرام از روی آن عبور کنید.

پشت ترافیک و چراغ قرمز خودرو را خلاص کنید

وقتی در پشت چراغ قرمز و در ترافیک هستید، حتماً باید خودروی خود را در حالت خلاص قرار دهید. در صورتی که ماشین شما در این حالت قرار نگیرد، موجب می‌شود به گیربکس و کلاچ در ماشین فشار زیادی وارد گردد. این مورد موجب استهلاک خودرو در زمان بسیار کمتر خواهد شد.

پایین آوردن شیشه به جای کولر خودرو

یکی از اشتباهات شایعی که رانندگان انجام می دهند این است، که به جای استفاده از کولر خودرو، شیشه ماشین را پایین نگه می دارند. آزمایش های انجام شده نشان می‌دهد، که وقتی شیشه های خودرو پایین نگه داشته می‌شود، در مقایسه با زمانی که کولر خودرو روشن است مقدار مصرف سوخت تا چهل درصد افزایش می یابد. بنابراین باید بدانید، که این تفکر اشتباه بوده و در زمان مناسب از کولر خودرو استفاده نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سنسور دمای آب خودرو چیست | علائم خرابی سنسور دمای آب خودرو

با استفاده از دکمه ترمز دستی را بالا آورید

بسیاری از رانندگان تصور می‌کنند، که دکمه ای که در ترمز دستی قرار دارد فقط برای اینکه ترمز دستی را پایین بیاورند، کارایی دارد، اما باید بدانید، که برای بالا آوردن ترمز دستی نیز باید از این دکمه استفاده نمایید. در غیر این صورت فشار زیادی به ترمز دستی وارد شده و خرابی هایی در چرخ دنده های خودرو ایجاد خواهد شد.

تعویض روغن گیربکس خودرو

روغن گیربکس خودرو مانند روغن های دیگر به تعویض نیاز دارد. این از جمله نکاتی می باشد، که اکثر رانندگان از آن آگاهی ندارند. عوض کردن روغن گیربکس در زمان مناسب از جمله عوامل بسیار مهم در بهبود سلامت و کارکرد خودروها می باشد.

گرفتن همزمان کلاچ و ترمز برای توقف خودرو

وقتی کلاچ و ترمز خودرو همزمان گرفته می‌شود، نیروی ترمز خودرو کاهش پیدا کرده و موجب می‌شود، که توقف خودرو کند شود. بهتر است، که در ابتدا ترمز را بگیرید و سرعت خود را کاهش دهید و قبل از اینکه خودرو به لرزه افتاده و خاموش گردد، با کلاچ خودرو را متوقف نمایید.

استفاده از آب لوله کشی در منبع شیشه شوی و رادیاتور خودرو

استفاده از آب لوله کشی فقط موجب آسیب دیدن رادیاتور نمی‌شود، بلکه موتور، واتر پمپ و واشر سرسیلندر ماشین نیز دچار مشکل می شوند. همچنین وقتی در منبع شیشه شوی از آب لوله کشی استفاده می شود، علاوه بر اینکه در منبع شیشه شوی خودرو رسوبات فراوان ایجاد می‌شود، به پمپ نازل ها و شلنگ ها نیز آسیب های فراوانی وارد می‌شود. برای استفاده در این موارد باید از آبی که چند بار جوشیده شده است، استفاده کنید.

استفاده غیر ضروری از باربند و سنگین کردن زیاد خودرو

خودرو هایی که از نوع سواری هستند برای جابجا کردن اثاثیه و بار طراحی و ساخته نشده اند. وقتی در صندوق عقب ماشین بار بسیار سنگین قرار می‌دهید موجب می شود، که قسمت‌های مختلف خودرو آسیب های جدی ببیند و همچنین مصرف سوخت خودرو بیش از اندازه بالا رود. چنانچه نیاز به باربند ندارید، بهتر است آن را باز کنید.

وقتی چراغ سوخت خودرو روشن می‌شود سوختگیری می‌کنید

پیش از اینکه چراغ سوخت خودروی شما روشن شود، باید سوخت گیری نمایید. وقتی چراغ بنزین روشن می گردد، ناخالصی ها و رسوبات به باک بنزین وارد شده و موجب می‌شود، که این آلودگی ها به فیلتر بنزین و در آخر به انژکتور وارد شود. در زمان مناسب سوخت گیری را انجام دهید، تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوید.

نوع روغن موتور خودرو

یکی از فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب روغن، توجه به سطح کیفی و نوع آن می باشد. در صورتی که روغن موتور به صورت اشتباه انتخاب گردد، به خودروی شما آسیب های بسیار جدی وارد خواهد شد.

خودرو

گذاشتن پا روی کلاچ خودرو

برخی از رانندگان به اشتباه درگیر این عادت شده اند. در برخی مواقع با اینکه دنده خودرو روی ۴ یا ۵ است و سرعت بالایی دارد، به صورت ناخواسته پای خود را روی کلاچ قرار می‌دهند و فشار و خلاصی به گیربکس و جعبه دنده تحمیل می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مهمترین نشانه های خرابی رادیاتور خودرو | عملکرد رادیاتور چگونه است؟

گاز دادن قبل از روشن کردن یا خاموش کردن خودرو

برخی از افراد قبل از اینکه خودرو را خاموش کنند، گاز می دهند. نکته قابل توجه این می‌باشد، که این کار در خودروهای انژکتوری تأثیر برعکسی داشته است و به آنها آسیب های شدیدی وارد می کند. همچنین انجام دادن این کار موجب می گردد، که بنزین نسوخته در موتور خودرو باقی بماند و موجب شود سوزن انژکتور خراب شود.

اگر قبل از روشن کردن خودرو گاز می‌دهید، این کار اشتباه می باشد. در خودروهای قدیمی قبل از روشن کردن چراغ، برای بهتر روشن شدن آنها، به خودرو گاز می دادند، که این کار برای خودروهای انژکتوری مناسب نیست.

دزدگیر غیر استاندارد خودرو

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در نگهداری صحیح خودرو این است، که در انتخاب دزدگیر دقت نمایید. در صورتی که دزدگیر خودرو غیر استاندارد باشد، به سیستم برق آن آسیب های جدی وارد خواهد شد.

لرزش ها و صداهای خودرو را جدی بگیرید

وقتی که خودروی خود را روشن کرده و سیستم موسیقی و صوتی آن را روشن می‌کنید و به طور مداوم به آنها گوش می دهید، از لرزش ها و صداهای خودرو غافل می شوید و به این ترتیب نمی توانید که ایرادات و مشکلات احتمالی خودروی خود را متوجه شده و برطرف نمایید. بنابراین باید به لرزش ها و صداهایی که از خودروها تولید می‌شود توجه بیشتری داشته و آنها را جدی بگیرید.

خودرو

نکات مهم و ضروری برای نگهداری و مراقبت از خودرو

  • هر ماه باید باد لاستیک ها را بررسی نمایید. برای هر خودرو میزان فشار استاندارد باد لاستیک ها در دفترچه راهنمای آن آورده شده است.
  • به صورت دوره‌ای بالانس چرخ ها را چک کنید.
  • سیستم فرمان، جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو را بهتر است، که هر سه ماه مورد بازدید قرار داده و کنترل نمایید.
  • با توجه به دستور شرکت سازنده و با نظر مکانیک تایر های خود را با زمانبندی معینی جابجا نمایید.
  • در حالت توقف کولر خودرو را روشن نکنید.
  • هر بیست هزار کیلومتر باید شمع های خودرو را عوض کنید. صافی بنزین و لنت ترمز هر پانزده هزار کیلومتر نیاز به تعویض خواهندداشت.
  • تعویض و سرویس تسمه تایم را در زمان مناسب انجام دهید. تسمه تایم خودروها هر شصت الی هشتاد هزار کیلومتر باید عوض شوند.
  • پس از هر ۵ هزار کیلومتر فیلتر هوا را عوض نمایید.
  • روغن ماشین همیشه باید مورد بررسی قرار بگیرد.
  • در زیر نور مستقیم آفتاب خودروی خود را پارک نکنید.
  • برای رسیدگی به تعویض قطعه های حساس و مصرفی و سرویس های دوره ای زمانبندی لازم را داشته و در دفترچه یادداشت نمایید.
  • در خودروها علائم هشداری وجود دارد، که باید آنها را جدی بگیرید. وقتی در خودروی شما چراغ استپ روشن می‌گردد، به‌ هیچ‌ عنوان خودرو را جابه جا نکنید.
  • وقتی از خودرو مایعاتی مانند روغن ترمز و روغن موتور نشت می کند، باید در کمترین زمان ممکن آن را مورد بررسی قرار دهید.
  • روکش سیم های خودرو را به طور مستمر بررسی نموده و در صورت آسیب دیده بودن آنها را عوض کنید.
  • وقتی خودرو را می شویید، تا جایی که امکان دارد آن را با دستمال مناسب خشک نمایید.

راهکار هایی برای نگهداری و استفاده صحیح از خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نحوه نگهداری و استفاده صحیح از خودرو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا