پزشکی

تاثیر ورزش در پیشگیری و درمان بیماری ها

همه افراد کم و بیش از فواید ورزش کردن برای سلامت بدن آگاه هستند اما در دنیای امروز به دلیل مشغله های زیاد، دوری از طبیعت، کمبود فضا و امکانات ورزشی فعالیت های بدنی افراد بسیار کمتر شده و این کم تحرکی تاثیر زیادی بر اضافه وزن و بروز بیماری ها داشته است. با ورزش کردن اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به بافت های بدن می رسد و سیستم قلبی و عروقی بهبود می یابد، هنگامی که عملکرد اندام های بدن بهتر می شود فرد انرژی بیشتری برای انجام فعالیت های روزمره خواهد داشت و در کنار آن از تناسب اندام بهتری برخوردار خواهد بود. ورزش کردن نه تنها برای درمان بیماری ها مفید است بلکه در پیشگیری آن ها نیز تاثیر گذار می باشد، امروزه به دلایل مشکلات زیادی که در زندگی وجود دارد افراد زیادی با استرس و اضطراب مواجه هستند تا جای که این اضطراب می تواند باعث ایجاد افسردگی گردد اما با انجام ورزش های روزانه و منظم می توان استرس و اضطراب را کاهش داد، همچنین ورزش با آزادسازی هورمون اندروفین حس نشاط و شادی در افراد ایجاد می کند. از این رو بهتر است پیش از مبتلا شدن به بیماری ها ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا از بسیاری از این بیماری ها پیشگیری کنید و با داشتن بدنی سالم طول عمر بیشتری داشته باشید.

فواید ورزش برای بدن 

ورزش سلامتی، شادی و نشاط را برای فرد به ارمغان می آورد و با کمک آن می توان خطر ابتلا به بیماری های زیادی را کاهش داد، ورزش برای همه افراد در هر سنی مفید است. حتی نیم ساعت پیاده روی، دویدن، انجام یک ورزش یا تمرینات قدرتی در طول روز بهبود ضربان قلب، قدرت عضلانی، ایمنی و سلامت کلی ذهن را به دنبال دارد، برخی از فواید ورزش کردن شامل موارد زیر است.

احساس شادی 

به طبع همه افراد شادی و نشاط را دوست دارند اما عوامل زیادی باعث از بین رفتن این شادی می گردند اما با ورزش می توان این شادی و نشاط را دوباره یافت. وجود هورمون های اندورفین در بدن سبب کاهش درد و افزایش لذت می شوند و یک احساس خوب در فرد ایجاد می کنند، علاوه بر ایجاد شادی اندورفین به عنوان مسکنی طبیعی عمل کرده و در کاهش دردهای طولانی مدت تاثیرگذار است. داشتن یک برنامه ورزشی منظم موجب تولید این هورمون در بدن شده و از این طریق عضلات را تقویت و درد و آسیب را کاهش می دهد.

افزایش انرژی 

از آنجایی که بسیاری از افراد ساعات زیادی را در طول روز مشغول کار کردن هستند و زندگی بی تحرکی دارند احساس خستگی و کمبود انرژی در بین آن ها بسیار رایج است. انجام فعالیت های بدنی منظم می تواند خستگی را از بین ببرد و به بهبود بهره وری کمک کند، با ورزش ضربان قلب افزایش یافته و خون در بدن جریان بیشتری دارد از این رو اکسیژن و مواد مغذی بیشتر به عضلات می رسند و انرژی فرد بالا می رود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ماسک پا چیست و چه مزایایی دارد؟ | روش استفاده از ماسک پا

بهبود خواب 

برخی افراد با وجود اینکه در طول شب به اندازه کافی می خوابند اما خواب خوب و باکیفیتی ندارند و در طول روز احساس خستگی و کسلی می‌ کنند، ورزش با کاهش سطح استرس و اضطراب احساس آرامش و ثبات بیشتری در فرد ایجاد می کند. در صورتی که در طول روز ورزش ها در فضای آزاد انجام شود وجود ویتامین D نور خورشید سبب تنظیم چرخه خواب و بیداری می شود، با این حال اگر ورزش کردن را به ساعات انتهای شب موکول کنید به دلیل افزایش سطح انرژی امکان بروز بی خوابی وجود دارد.

بهبود هضم 

داشتن یک برنامه ورزشی منظم سبب اصلاح میکروفلورروده شده و با این کار هضم بهبود می یابد، هنگامی که حرکات روده و هضم به خوبی انجام شود کاهش وزن صورت می گیرد.

تقویت حافظه 

یکی دیگر از فواید ورزش تاثیر آن بر عملکرد مغز و تقویت حافظه می باشد. با افزایش سن بافت های مغز نیز مانند سایر اندام ها به سمت تحلیل و نابودی حرکت می کنند، دانشمندان تایید می کنند ورزش می تواند مانع از نابودی بافت مغز در سنین بالا گردد همچنین توانایی پردازش اطلاعات را بهبود می دهد.

افزایش اعتماد بنفس 

ورزش نه تنها به سلامت جسمی افراد کمک می کند بلکه با کاهش استرس و اضطراب، افزایش تحرک و انرژی مثبت در فرد، اعتماد بنفس او را بالا می برد و کمک می کند تا فرد احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد.

چه بیماری هایی با ورزش درمان می شوند؟ 

کم تحرکی و اضافه وزن عامل بروز بسیاری از بیماری ها هستند اما ورزش نه تنها وزن را کاهش می دهد بلکه سبب افزایش طول عمر شده و قلب را تقویت می کند. اما متاسفانه بسیاری از افراد با ورزش نکردن از بیماری های زیادی رنج می برند، با کمک ورزش می توان بیماری های زیر را درمان نمود.

از دست دادن حافظه 

با افزایش فعالیت های بدنی جریان خون افزایش می یابد و به طبع خون بیشتری به سمت مغز جریان می یابد همچنین ورزش با رفع کلسترول بالا و سفتی رگ ها سبب شده تا قلب به خوبی کار کند و خون لخته نشود. طبق تحقیقات صورت گرفته بزرگسالانی که ورزش می کنند مغز آن ها بهتر کار می کند و قدرت حافظه، تصمیم گیری، انجام چند کار به صورت همزمان و برنامه ریزی بیشتری نسبت به افراد دیگر دارند. انجام ورزش هایی چون پیاده روی از یک مسیر جدید، باغبانی، تغییر مسیر دوچرخه سواری و ورزش هایی از این دست برای تقویت حافظه بسیار مفید است.

آسم

شاید برای شما نیز سوال باشد که چگونه ورزش کردن می تواند برای افرادی که آسم دارند مفید باشد، اما این موضوع واقعیت دارد و هر چه میزان ورزش کردن افزایش یابد حملات آسم کمتر می شود. علاوه بر این ورزش سبب کاهش وزن شده و همین امر تاثیرات مثبتی برای آسم دارد چرا که وزن بالا سبب شده سلول های چربی التهاب ایجاد کنند و تاثیر منفی روی فرد بیمار داشته باشد. افرادی که آسم دارند دقت کنند هنگام ورزش کردن خارج از منزل در معرض محرک های محیطی چون گرده، آلاینده و حتی هوای سرد که موجب حمله آسم شده قرار نگیرند.

درد در قسمت تحتانی 

بسیاری از دردهای بدن در اثر نشستن های طولانی، بی تحرکی، استرس و چاقی بیش از حد است، که بسیاری از این دردها را می توان با کمک ورزش درمان کرد. خمیدگی های طولانی مدت پشت می تواند درد شانه و گردن را ایجاد کند همچنین درد زانو ممکن است به دلیل ضعیف بودن تاندون در ران ایجاد شده باشد، ورزش های مقاومتی و کششی برای درمان این نوع دردها بسیار مناسب می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  غلظت خون چیست | علائم و راه های درمان آن کدامند؟

 

تاثیر ورزشاستئوآرتریت

استئوآرتریت در واقع بروز درد و التهاب در اطراف مفصل ها می باشد که به دلیل فرسودگی غضروف ها ایجاد می شود، غضروف وظیفه محافظت از مفصل را به عهده دارد. با این وجود ورزش را ترک نکنید زیرا با کاهش وزن فشار کمتری به مفصل های آسیب دیده وارد می شود، ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا و ایروبیک در آب برای استئوآرتریت مفید است اما تحت نظر پزشک این کار را انجام دهید.

اختلال نعوظ 

این مشکل ممکن است هم در بانوان و هم در آقایان رخ دهد و ورزش برای هر دو گروه مفید می باشد، استرس، کیفیت پایین خواب و خستگی بیش از حد در بروز اختلال نعوظی نقش دارند. همان طور که بیان کردیم ورزش با افسردگی مبارزه می کند و با یک برنامه ورزشی منظم دیگر نیازی به مصرف قرص های ضد افسردگی نیست، انجام هر نوع ورزش که مخصوص قسمت تحتانی باشد گردش خون در این ناحیه را بیشتر کرده و برای رفع اختلال نعوظ مناسب است.

 ADHD  بیش فعالی 

با وجود اینکه این بیماری درمانی ندارد اما ورزش سبب بهبود آن می گردد، ورزش با افزایش موقت دوپامین مانند داروهایی چون ریتالین عمل کرده همچنین ورزش با تحریک مغز به انجام بهتر تصمیمات و کنترل ضربه کمک می کند. ADHD باعث بروز اضطراب می گردد و ورزش می تواند این اضطراب را از بین ببرد، برای بزرگسالان انجام هر نوع ورزشی جهت بهبود این بیماری مفید می باشد اما برای کودکان ایروبیک و ورزش های تیمی گزینه مناسب تری است زیرا اعتماد بنفس آن ها را افزایش می دهد.

تاثیرات ورزش روی پوست 

ورزش در سلامتی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد، از آنجایی که پوست در معرض عوامل محیطی قرار دارد مستعد ابتلا به عفونت های میکروبی و دیگر بیماری های پوستی است. با انجام ورزش های هوازی بدن تعریق می کند و این کار موجب پاک شدن بسیاری از میکروب های سطح پوست می شود، از طرفی فعالیت های بدنی گردش خون را بهبود می دهند و موجب شده تا خون و مواد مغذی بیشتری به پوست برسد در نتیجه درخشندگی و شفافیت پوست را به همراه دارد.

 

 

تاثیر ورزشیکی دیگر از فواید ورزش برای پوست جلوگیری از بروز چین و چروک و افتادگی می باشد، کلاژن پروتئینی است که سبب استحکام و سفتی پوست می گردد و ورزش از تولید این پروتئین حمایت می کند. همچنین فعالیت بدنی موجب تقویت عضلات زیر پوست شده و پوست سالم تر به نظر می رسد، با وجود ماهیچه های قوی پوست نیز محکم تر و منقبض تر می شود.

 

در دنیای امروز به دلیل سبک زندگی نادرست، کم تحرکی و استرس و اضطراب افراد به بیماری های زیادی مبتلا می شوند و بسیاری از افسردگی رنج می برند اما با کمک ورزش می توان مانع بسیاری از بیماری ها شد و زندگی شاد و پرنشاطی داشت.

 

تاثیر ورزش در پیشگیری و درمان بیماری ها

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تاثیر ورزش در پیشگیری و درمان بیماری ها

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا