خدمات پرستاری و مراقبتی

روش های مناسب برای خنک نگه داشتن نوزاد در فصل تابستان

کودکانی که در تابستان به دنیا می آیند و شاید کمتر دچار زکام و سرماخوردگی شوند ولی برعکس ممکن است دچار گرمازدگی بشوند. آیا شما به عنوان یک مادر می دانید که چگونه باید در مقابل گرمازدگی از نوزاد خود مراقبت کنید؟ در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم شما را با روش های مناسب برای خنک نگه داشتن نوزاد در فصل تابستان آشنا کنیم.

چرا باید در تابستان کودک را خنک نگه داریم؟

خنک نگه داشتن نوزاد در تابستان اهمیت زیادی برای حفظ سلامت او دارد. در تابستان حتماً شما برای لذت بردن و بیرون رفتن برنامه های زیادی دارید. یک مادر همیشه نگران سلامت و ایمنی کودک خود مخصوصاً در فصل گرما است. البته این نگرانی کاملاً به جا می باشد زیرا کودک در تابستان آب بدن خود را از دست می دهد و اگر کمبود آب در بدن کودک برطرف نشود، امکان دارد برای او مشکلات جدی ایجاد کند. به همین دلیل حتماً باید با نگهداری و خنک نگه داشتن نوزاد، در تابستان آشنا باشید. برای اطمینان از سلامت کودک در روزهای داغ و گرم تابستان، به نکات مهمی باید توجه کنید که در ادامه شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.

روش های مناسب برای خنک نگه داشتن نوزاد در فصل تابستان

در ادامه می خواهیم چند روش مناسب و هوشمندانه را برای مقابله با گرما و خنک نگه داشتن نوزاد نام ببریم تا به این وسیله از کودک خود در مقابل گرما محافظت کنید.

  1.  کودک را از نور مستقیم آفتاب دور کنید.
  2. از لباس های مناسب در فصل گرما برای کودک استفاده کنید.
  3. تهویه مناسب برای نوزاد ایجاد کنید.
  4. از هیدراته ماندن کودک خود اطمینان پیدا کنید.
  5. از کرم های ضدآفتاب مخصوص کودکان استفاده کنید.
  6. در فصل تابستان از کریر مناسب استفاده کنید.
  7. کلاه های پهن لبه دار برای کودک تهیه کنید.
  8. فعالیت های فضای باز را حتماً در ساعت مناسب انجام دهید.
  9. از کرم های آبرسان و تقویتی استفاده کنید.
  10. برای کودک خود استخر بادی بخرید.

خنک نگه داشتن نوزاد

۱- کودک را از نور مستقیم آفتاب دور کنید.

در فصل تابستان هر کجا که می روید حتماً باید کودک خود را از نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید. کلاً می‌توان گفت که نوزاد توانایی تنظیم دمای بدن خود را ندارد. باید نزدیک ترین سایه را پیدا کرده و کودک را در آنجا ببرید. اگر با کالسکه، کودک خود را به گردش برده اید حتماً سایه بان کالسکه را باز کنید تا کودک در زیر نور آفتاب قرار نگیرد. هنگام خرید کالسکه دقت کنید که کالسکه دارای آفتابگیر و یا سایه بان باشد.

۲- لباس های مناسب برای کودک انتخاب کنید.

وقتی از منزل خارج می شوید و هوا بسیار گرم است، بهتر است از لباس های نازک و نخی سبک برای کودک استفاده کنید زیرا این پارچه ها عرق را به خوبی جذب می کنند. توصیه می کنیم به هیچ وجه لباسی از پارچه های مصنوعی در فصل تابستان برای کودک استفاده نکنید. تا جایی که برایتان امکان دارد به کودک خود لباس سبک بپوشانید. لباس های به ظاهر زیبا و چند لایه و حتی پر تجمل را حتماً حذف کنید، زیرا سلامت کودک اهمیت بیشتری دارد تا زیبا بودن او.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قیمت پرستار کودک | نکات مهم برای استخدام پرستار کودک

یک قانون کلی وجود دارد که می‌گوید کودک خود را طوری لباس بپوشانید که خودتان لباس می پوشید. مطمئناً شما هیچگاه در تابستان لباس های پرتجمل و گرم نمی پوشید.

۳- تهویه مناسب برای کودک ایجاد کنید.

یکی از مسائل مهم در فصل تابستان دم کردن هوا به دلایلی مانند گرما و رطوبت است و این گرما می تواند کودک را عصبانی و ناآرام کند. برای جلوگیری از این گرما و رطوبت بهتر است از تهویه مناسب در منزل استفاده کنید زیرا می تواند به گردش هوا در خانه کمک کند. بنابراین برای اینکه از دم کردن هوا در منزل مطمئن شوید بهترین گزینه استفاده از کولر گازی است. البته در مناطقی که آب و هوای خشک دارند بهتر است از کولر آبی استفاده شود.

۴- از هیدراته ماندن کودک اطمینان پیدا کنید.

حتی اگر دانه های عرق را در روی بدن کودک خود مشاهده نکردید، ممکن است مایعات بدن در اثر عرق کردن از دست برود. هیدراته ماندن برای حفظ سلامت کودک بسیار مهم است، مخصوصاً در ماه های گرم سال این مشکل بیشتر به وجود می‌آید. مخصوصاً اگر کودک خود را از شیر گرفته اید و یا کودک از شیشه برای شیر خوردن استفاده می کند، حتماً باید هر شب به کودک آب جوشیده شده بدهید. در صورتی که کودک از فنجان نی دار استفاده می کند باید حتماً یک فنجان آب به کودک بدهید. برای این کار توصیه می کنیم در مکان های مختلف منزل چند فنجان قرار بدهید تا فنجان دم دستتان بوده و به طور مداوم به کودک آب بنوشانید و کودک را به هر طریقی که می توانید به نوشیدن مایعات تشویق کنید.

۵- از کرم های ضدآفتاب مخصوص کودکان استفاده کنید.

در صورتی که تمایل دارید در زیر نور آفتاب با کودک خود قدم بزنید، باید روی پوست کودک کرم ضد آفتاب مخصوص کودکان بزنید. کودکان پوست های ظریفی داشته و پوست آنها به راحتی می سوزد. اگر کودک شما شش ماه به بالا دارد باید با دقت و اکثر اوقات، روی پوست او کرم ضدآفتاب را بزنید. البته زدن یک بار کرم کافی نیست. اگر برای مدت طولانی در آفتاب قدم می زنید باید هر چند ساعت یکبار کرم را تجدید کنید زیرا این کرم ها فقط برای چند ساعت تأثیر گذار هستند. کرم ضد آفتابی که مخصوص کودکان درست شده است را با حداقل ضریب محافظت در برابر نور خورشید، تهیه کنید.

۶- برای کودک خود از کریر مناسب استفاده کنید.

کریر می‌تواند با بسته بودن فضا، کودک را داغ کرده و او را آزار دهد. حتماً برای خنک نگه داشتن نوزاد از کریری استفاده کنید که دارای پارچه سبکی باشد و سنگین نباشد مانند پارچه جین.  اگر متوجه شدید که کودک شما درون کریر قرمز شده سریع او را از کریر بیرون بیاورید.

۷- از کلاه های پهن لبه دار استفاده کنید.

در صورتی که کودک خود را بیرون از خانه برده اید و یا حتی در بالکن بازی می کند، بهتر است از کلاه های آفتابی که لبه های پهن دارد، استفاده کرده تا کلاه از تابش آفتاب به صورت کودک جلوگیری کند. کلاه های لبه پهن باعث می شوند آفتاب به صورت کودک نخورد. رشته هایی که به کلاه وصل می کنید تضمین خواهد کرد که کلاه از سر کودک نمی‌افتد و کودک با دست و پا زدن هم نمی‌تواند کلاه را بیندازد. البته باید از جنس کلاه و کیفیت آن اطمینان پیدا کنید زیرا در صورتی که کلاه از جنس خوبی نباشد ممکن است گرم شده و کودک را آزار دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قولنج نوزادی یا کولیک چیست؟ | روش های درمان قولنج نوزادی

۸- در ساعات مناسب به فعالیت های فضای باز بپردازید.

بدترین زمانی که شما می توانید در فصل تابستان، کودک خود را از خانه خارج کنید، ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر می باشد. در این زمان خورشید در وسط آسمان بوده و بیشترین آسیب را به پوست کودک شما وارد می کند. برای بیرون رفتن از منزل حتماً باید طوری برنامه ریزی کنید که در ساعت های نامناسب کودک را بیرون نبرید. به این وسیله می توانید از کودک خود در برابر کمبود آب و گرما زدگی محافظت کنید. یکی از کارهایی که می توانید برای مراقبت از پوست کودک انجام دهید، استفاده از کرم های آبرسان و تقویتی است. عطر ملایم این کرم ها باعث می‌شود پوست کودک شما با طراوت شود. این کرم‌ها پوست کودک را شاداب کرده و از آن محافظت می کند. هنگامی که از این کرم ها استفاده می کنید باید دقت داشته باشید که کرم را دور از دسترس کودکان قرار دهید تا کودک تصادفاً کرم را نخورد.

۹- برای کودک استخر بادی بخرید.

نوزادان به پاشیدن آب به اطراف علاقه زیادی دارند. مخصوصاً اگر در فصل گرما باشد. برای خنک نگه داشتن نوزاد می توانید برای کودک خود یک استخر بادی و یا وان تهیه کنید و بگذارید تا کودک از آب بازی لذت ببرد یا می‌توانید اسباب بازی های کودک را در داخل وان بریزید تا کودک اوقات شادی را در استخر بادی خود بگذراند. استخر بادی در تابستان می تواند از یک حمام هم برای کودک بهتر باشد.

مراقبت های پرستار کودک

اگر کودک شما پرستار دارد حتماً باید از پرستار بخواهید که در فصل گرما مراقب کودک بوده و نکات لازم را برای سلامتی او رعایت کند. بیرون بردن کودک در فصل تابستان اشکالی ندارد به شرط اینکه پرستار بداند باید چگونه از کم آبی بدن نوزاد جلوگیری کرده و نوزاد را خنک نگه دارد.

خنک نگه داشتن نوزاد

سخن پایانی

باید بگوییم که غلبه بر گرما در فصل تابستان کار آسانی نیست مخصوصا اگر شما در بیرون از منزل باشید و کودک هم همراه خود داشته باشید. در این صورت حتماً باید احتیاط لازم را برای سلامتی کودک انجام دهید. البته این بدان معنی نیست که شما نباید از هوای گرم و باز بیرون ذلت ببرید بلکه باید کودک خود را خنک نگه دارید تا در فصل گرما آسیب نبیند.

در این مقاله از مجله ایبک شما با روش های خنک نگه داشتن نوزاد آشنا کردیم می توانید تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

روش های مناسب برای خنک نگه داشتن نوزاد در فصل تابستان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا باید در تابستان کودک را خنک نگه داریم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا