خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

آشنایی با انواع سر فنرهای لوله بازکنی | نحوه استفاده از فنر لوله بازکن

یکی از روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب استفاده از فنر می باشد به وسیله فنر می توان در کمترین زمان و بدون وارد شدن خسارت، گرفتگی های لوله فاضلاب را برطرف کرد. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با انواع سر فنرهای لوله بازکنی آشنا کنیم.

ویژگی های فنر لوله بازکنی

در ادامه می خواهیم خصوصیات و ویژگی های یک فنر لوله بازکن را برایتان توضیح دهیم تا با آن آشنا شوید:

  • جنس فنر ها اکثراً از فولاد بوده و طول آنها از یک متر بیشتر است.
  • به دسته های مخصوصی وصل می شود.
  • نوک فنر تیز و برنده بوده و به همین دلیل از آن برای باز کردن توالت فرنگی استفاده نمی کنند.
  • از فنر برای از بین بردن رسوبات و حرکت دادن گرفتگی و یا رفع گرفتگی استفاده می شود.

انواع مختلف فنر لوله بازکنی

لوله بازکنی یک روش موثر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب است در مواردی که گرفتگی فاضلاب با روش های ساده و خانگی برطرف نشود از فنر های لوله بازکنی استفاده می‌کنند فنرهای لوله بازکنی در دو نوع موجود می باشند:

  1. فنر لوله بازکنی دستی
  2. فنر لوله بازکنی برقی

فنر لوله بازکنی دستی

فنر لوله بازکنی دستی، یک فنر بلند داشته و شما باید خودتان فنر را به داخل لوله فرو کنید و گرفتگی را برطرف کنید. استفاده از فنرهای دستی لوله بازکنی نیاز به مهارت نداشته و بسیار راحت است همه اشخاص می توانند در منزل یک فنر لوله بازکنی دستی داشته باشند. دقت داشته باشید که این لوله باز کن وقتی تأثیر گذار است که گرفتگی در عمق زیاد لوله نباشد اگر گرفتگی در عمق بیش از ۱۰ متر باشد استفاده از فنر دستی چاره ساز نخواهد بود.

سر فنرهای لوله بازکنی

فنر لوله بازکن برقی

فنر لوله بازکنی برقی به شکل  برقی و خودکار عمل می کند این دستگاه از یک فنر بلند و موتور برقی تشکیل شده که بعد از روشن کردن موتور، دستگاه به دوران درآمده و گرفتگی را برطرف می کند استفاده از این دستگاه نیاز به مهارت داشته و شما بدون تخصص نمی توانید از آن استفاده کنید. شرکت های لوله بازکنی دارای فنر برقی لوله بازکن بوده و برای گرفتگی های بیشتر از عمق ۱۰ متر از آن استفاده می شود.

 سر فنرهای لوله بازکنی

همانطور که گفتیم فنرهای برقی می توانند تمام گرفتگی های شدید را حتی در عمق زیاد هم برطرف کنند ولی باید بگوییم که فنر فقط از فنر درست نشده است بلکه دارای سر فنرهای مختلفی هم می باشد که بیشتر از جنس فولاد مقاوم بوده و در روی فنرها باهر طول که باشند نصب می شود. اگر فنری که استفاده می کنید دستی باشد و یا برقی باشد فرقی ندارد در هر کدام از این فنرها می توان از سرفنر استفاده کرد فقط شکل سرفنرها و کارایی آنها با هم فرق می کند.

 عملیات فنر زنی

اولین کاری که برای رفع گرفتگی چاه فاضلاب و لوله ها انجام می‌شود فنر زنی است و همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم به دو روش دستی و برقی انجام می شود و اگر استفاده از فنر کارساز نبود آنگاه از راه های دیگر برای رفع گرفتگی استفاده می کنند. در گرفتگی های ساده از فنرهای دستی استفاده می شود که می توان بدون سر فنر از آن استفاده کرد ولی اگر گرفتگی سخت بود باید از فنر دستی همراه با سر فنر استفاده کنید و در صورتی که گرفتگی برطرف نشد و یا عمق گرفتگی زیاد بود حتماً باید برطرف کردن گرفتگی لوله، با دستگاه فنر برقی انجام شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید فلاش تانک|انتخاب بهترین فلاش تانک

در ادامه می خواهیم شما را با انواع سرفنرهای لوله بازکنی آشنا کنیم.

انواع سر فنرهای لوله بازکنی

با توجه به این موضوع که لوله ها دارای گرفتگی های مختلفی می باشند، باید از سر فنر متناسب با آن استفاده شود بیشتر اوقات سرفنر هایی که برای توالت، آشپزخانه و یا سینک استفاده می شوند با هم فرق می کند می خواهیم شما را با انواع سر فنرها آشنا کنیم:

  • سر فنر نیزه ای: همانطور که از اسم آن پیداست نوک آن مانند نیزه بوده و برای گرفتگی هایی که با ماسه و خاک سفت شده باشند از این سر فنر استفاده می کند.
  • سر فنر لوله بازکنی اسیدی: این سر فنر دارای خاصیت اسیدی بوده و در مکان هایی مثل لوله فاضلاب توالت که اسیدی می باشد از آن استفاده می شود.
  •  سر فنر مدل الماسی: الماس می تواند سنگ را خراش داده و یا خرد کند به همین دلیل از سر فنر الماسی برای خرد کردن اجسامی مانند سنگ های سخت و آجر که در داخل چاه افتاده است، استفاده می شود.
  • سر فنر مدل چاقویی: این سر فنر یکی از سر فنر های خاص می باشد که می تواند مواد الیافی و یا پارچه هایی را که داخل چاه گیر کرده است را تکه تکه کند تا راحت تر پارچه خارج شود.
  • سر فنر میله فنری: این وسیله برای وصل کردن دو فنر به هم، برای زمانی که نیاز به فنر بلند باشد استفاده می شود.
  • فنر برسی: این فنر مانند برس تمیز کننده بوده و می تواند چربی ها و رسوباتی را که به دیواره چاه چسبیده شده به راحتی از بین ببرد.
  • سر فنر لوله بازکنی ابزارگیر: این وسیله را به ابزارهای مختلف برای انجام کارهای خاص وصل می کنند.
  • مدل کوزه ای: این سر فنر مانند سر فنر برسی، جرم ها و رسوبات داخل چاه را از بین خواهد برد.

در بعضی از گرفتگی ها نیاز به استفاده از سر فنر نبوده و شما می توانید با فنر گرفتگی لوله را برطرف کنید ولی راندمان کار شما پایین خواهد آمد. دقت داشته باشید برای فنر لوله بازکنی دستی هیچگاه از فنرهای مته ای استفاده نکنید زیرا ممکن است در داخل گرفتگی گیر کند و با پیچاندن زیاد باعث شکستن فنر شوید

آیا باید در فنر زنی حتماً از سرفنر استفاده کنیم؟

در فنر زنی ها استفاده از همه سر فنرها نیازی نیست و باید با توجه به مکان و همچنین نوع گرفتگی از فنر مناسب استفاده کرد و گاهی امکان دارد در بعضی از چاه ها و یا لوله ها از سر فنر استفاده نشود و استفاده از خود فنر کاربردی تر باشد البته این موضوع را هم باید توجه داشته باشید که استفاده از سر فنر می تواند راندمان کار را بالا ببرد.

سر فنرهای لوله بازکنی

کدام سر فنر برای چه فنری مورد استفاده قرار می گیرد؟

یک لوله باز کن می تواند از تمام سر فنرها استفاده کند ولی لوله بازکن حرفه ای باید تشخیص دهد که کدام سر فنر برای چه لوله و کدام مکان مناسب است. یکی از نکاتی که هنگام استفاده از فنر باید به آن توجه کنید این است که وقتی فنر را از لوله عبور می دهید اگر دست خود را ثابت نگه داشته باشید و فقط دکمه را بزنید فنر چند متر به طرف جلو حرکت می کند و لوله را هم باز می کند ولی اگر بخواهید فنر لوله بازکنی را از داخل لوله در پایان کار بیرون بکشید در صورت گیر کردن فنر در داخل لوله، باید چند بار کلید چپگرد و راستگرد را که در روی دستگاه قرار گرفته فشار دهید تا فنر به راحتی از فاضلاب بیرون بیاید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش تشخیص گرفتگی لوله فاضلاب | چگونه گرفتگی لوله فاضلاب را تشخیص دهیم

نکته مهم: توصیه می کنیم در صورتی که مهارتی در زمینه استفاده از فنر برقی ندارید هیچگاه از آن استفاده نکنید و حتماً با شرکت های لوله بازکنی تماس بگیرید.

قیمت انواع سر فنرهای لوله بازکنی

قیمت خرید فنر و همچنین سر فنرها به جز فنرهای خاصی مثل فنر الماسی، مناسب بوده و این موضوع باعث شده که هزینه فنر زدن با سر فنر به شکل دستی مناسب باشد ولی استفاده از دستگاه های فنر برقی قیمت بالایی دارد به دلیل هزینه خود دستگاه و همچنین تعمیر و… به همراه سر فنر می تواند برای شما هزینه بر باشد.

روش استفاده از فنر لوله بازکنی دستی

توصیه می‌کنیم اگر مهارتی در زمینه استفاده از فنر برقی ندارید هیچگاه خودتان از فنر لوله بازکنی برقی استفاده نکنید زیرا ممکن است هم باعث آسیب دیدگی خودتان شوید و هم به لوله آسیب برسانید. در صورت نیاز می توانید از فنرهای لوله بازکنی دستی به روش زیر استفاده کنید:

  • در هنگام کار با فنر های لوله بازکنی دستی، استفاده از دستکش مخصوص و ماسک لازم است.
  • ابتدا فنر را داخل چاه گذاشته و آرام آن را به طرف پایین هدایت کنید.
  • این کار را آنقدر انجام دهید تا به محل گرفتگی برخورد کنید.
  • احتمال دارد لوله دارای زانویی بوده و مسیر شما مستقیم نباشد اگر به قسمت زانوی رسیدید باید احتیاط را رعایت کنید تا به لوله آسیب نرسد.
  • آنقدر فنر را داخل لوله فرو کنید تا به گرفتگی برخورد کنید.
  • آنگاه فنر را سریع بچرخانید، سر فنر خاصیت ارتجاعی داشته و می‌تواند عامل گرفتگی و همچنین مواد اضافه را به دور خود پیچانده و یا از بین ببرد.
  • در آخر می توانید به آرامی فنر را از لوله درآورید.
  • مشاهده خواهید کرد که مواد اضافه و رسوبات به سر فنر چسبیده است.
  • اگر در این زمینه مهارتی ندارید می توانید از لوله بازکن کمک بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با انواع سر فنر های لوله باز کنی به طور کامل آشنا کردیم و هرکدام را برایتان توضیح دادیم همانطور که گفتیم فنرهای لوله بازکنی در دو نوع دستی و برقی موجود می باشند. در گرفتگی‌هایی که در عمق کمتر از ۱۰ متر باشد شما می توانید به راحتی از فنرهای دستی استفاده کنید زیرا استفاده از این فنر ها نیاز به تخصص خاصی ندارد. ولی اگر گرفتگی بیشتر از عمق ۱۰ متر بود و یا با فنرهای دستی رفع نشد، حتماً باید با شرکت های لوله بازکنی تماس بگیرید تا به وسیله فنر های برقی مشکل را برطرف کنند.

اگر در زمینه گرفتگی های لوله فاضلاب و استفاده از فنر سوالی داشتید می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کرده تا متخصصین ما در ایبک امداد پاسخگوی شما عزیزان باشند.

آشنایی با انواع سر فنرهای لوله بازکنی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آیا باید در فنر زنی حتماً از سرفنر استفاده کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا