خدمات ساختمان

کفپوش اپوکسی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

آیا تا کنون نام کفپوش اپوکسی به گوش شما خورده است؟ آیا می‌ دانید کفپوش اپوکسی از کدام نوع کفپوش‌ ها می‌ باشد و در صنایع مختلف چه کاربردی دارد؟ کفپوش اپوکسی یک پایه رزینی دارد و امکان نصب کردن آنها در فضاهای مختلفی مثل محیط بیمارستانی، محیط صنعتی، آزمایشگاهی و همچنین پارکینگ‌ ها وجود دارد‌. چنانچه قصد خرید کفپوش اپوکسی را دارید باید از مزایا، معایب و قیمت آن اطلاع داشته باشید.

کفپوش اپوکسی چیست؟

همانطور که گفتیم کفپوش اپوکسی دارای یک پایه رزینی می‌ باشد و فرم آن به صورت مایع است. این کفپوش با نام کفپوش بدون درز در بازار شناخته می‌ شود. بیشتر کفپوش‌ هایی که در بازار وجود دارد مانند سرامیک‌ ها، کاشی‌ ها، پارکت‌ ها دارای درز هستند و بر این اساس طراحی شده‌ اند و همین موضوع باعث می‌ شود که زیبایی آنها تا حدی کم شود. از طرف دیگر نفوذ آب و رطوبت به داخل آنها باعث می‌ شود که طول عمر این کفپوش‌ ها کاهش پیدا کند. اما کفپوش اپوکسی طوری طراحی شده که می‌ توان آن را بدون درز اجرا نمود. در حقیقت مایع اپوکسی روی زمین با ضخامت مشخصی ریخته می‌ شود و پس از آنکه واکنش شیمیایی مختلف در آن انجام شد سفت و سخت می‌ گردد. بنابراین به علت یکنواخت بودن این نوع از کفپوش‌ ها زیبایی فوق العاده‌ ای نیز در آنها مشاهده خواهید کرد.

از کفپوش اپوکسی در چه سطوحی می‌ توان استفاده نمود؟

همانطور که روش اجرای کفپوش اپوکسی را توضیح دادیم متوجه شدید که این کفپوش‌ ها نخست به صورت مایع می‌ باشند و بعد از گذشت مدت زمانی و با انجام واکنش‌ های شیمیایی به جامد تبدیل خواهند شد. بنابراین امکان استفاده نمودن از کفپوش اپوکسی در سطوح مختلف نیز وجود دارد. کفپوش اپوکسی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش اپوکسیکفپوش اپوکسی بر روی سطوحی مانند موزاییک‌، سرامیک، کاشی و یا بتن و سیمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد. گاهی برخی از سطوح که از سنگ و یا فلز ساخته شده‌ اند نیز مناسب برای اجرای کفپوش اپوکسی می‌ باشد.

مزایای کفپوش اپوکسی

همانطور که گفتیم کفپوش اپوکسی مزایای بسیار زیادی دارد که یکی از آنها بدون درز بودن این محصول می‌ باشد. پس از آنکه کفپوش اپوکسی روی سطح ریخته شد مواد پلیمری موجود در آن واکنش شیمیایی انجام می‌ دهد و به صورت جامد در می‌ آید و همه سطح را را فرا می‌ گیرد. به همین خاطر سطح مورد نظر هیچ درز و شکافی ندارد. اجرا کردن کفپوش اپوکسی به صورت بدون درز در همه سطوح وجود دارد و همین موضوع می‌ تواند از مزایا و ویژگی‌ های خوب کفپوش اپوکسی محسوب گردد.

  • در برابر آتش سوزی دارای مقاومت زیادی می‌ باشد.
  • نگهداری از آن آسان است.
  • قابلیت ترمیم و نوسازی دارد.
  • طول عمر زیاد و ماندگاری دائمی دارد.
  • سطح آن صاف و یکدست است.
  • قابلیت شست و شو دارد.
  • نظافت آن به آسانی انجام می‌ شود.
  • انسجام خوبی دارد.
  • در برابر ماده شیمیایی مانند اسید و باز مقاومت خوبی دارد.
  • برای نصب آن نیازی به تجهیزات پیشرفته نمی‌ باشد.
  • نصب آن سریع انجام می‌ شود.
  • در فضای پر تردد مقاومت خوبی دارد.
  • خاصیت آنتی باکتریال دارد.
  • ضد الکتریسیته ساکن و ضد خش می‌ باشد.
  • به علت همسان بودن سطح آن در افزایش روشنایی محیط موثر است.
  • مواد سمی ندارد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  منبع دوجداره چیست؟ انواع منبع دوجداره موتورخانه و کاربرد آن

معایب کفپوش اپوکسی

مدت زمان زیادی نیست که از ورود مواد پلیمری به صنعت ساختمان سازی و یا دیگر صنایع می‌ گذرد. معمولا در گذشته نصب کفپوش هایی که جنس آنها از اپوکسی و PVC بود با تردید انجام می‌ شد ولی امروزه با پی بردن به ویژگی‌ ها و مزایای فوق العاده به عنوان کفپوش منازل مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در کنار همه مزایایی که در مورد کفپوش اپوکسی گفتیم این کفپوش در مقابل ضربه‌ های شدید دارای مقاومت خوبی نیست و شاید بتوانیم این موضوع را به عنوان بزرگترین ایراد کفپوش اپوکسی در نظر بگیریم. ولی در منازل مسکونی معمولاً احتمال ضربات با شدت زیاد وجود ندارد به همین خاطر برای نصب آن نیازی نیست که نگران شوید.

انواع مختلف کفپوش اپوکسی

زمانی که کفپوش اپوکسی به بازار وارد شد معمولاً از آن در مکان‌ های صنعتی و به عنوان کف بتنی مورد استفاده قرار می‌ گرفت اما امروزه به علت پی بردن به مزایای زیادی که این کفپوش‌ ها دارد استفاده از آن بسیار گسترش یافته است. امکان اجرا کردن بدون نقص با پوشش مقاوم در کفپوش اپوکسی وجود دارد. اگر کفپوش اپوکسی زیر نور خورشید قرار بگیرد با بازتاب نور می‌ تواند حرارت محیط را نیز تامین کند. کفپوش اپوکسی از هدر رفتن انرژی نیز جلوگیری می‌ نماید. همانطور که گفتیم این نوع کفپوش دارای انواع مختلفی می‌ باشد که در ادامه به آنها اشاره شده است.

  • کفپوش ضد آب
  • کفپوش تزیینی یا دکوراتیو
  • کفپوش صنعتی
  • کفپوش پارکینگی
  • کفپوش آنتی استاتیک
  • کفپوش سه بعدی
  • کفپوش تجاری

مزایا و کاربرد کفپوش ضد آب اپوکسی

همانطور که گفتیم کفپوش اپوکسی در مقابل رطوبت و آب بسیار مقاوم می‌ باشد و به علت عدم وجود درز و ساختار ویژه آن امکان نفوذ آب در آن وجود ندارد.کفپوش اپوکسی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش اپوکسی به همین خاطر از کفپوش اپوکسی ضد آب در مکان‌ هایی که بیشتر در معرض شست و شو قرار دارند استفاده می شود. به عنوان مثال می‌ توان از این نوع کفپوش در حمام استفاده کرد و هیچ نگرانی بابت نشتی آب وجود نخواهد داشت. یکی دیگر از مزایای کفپوش ضد آب این است که چنانچه خراب شود بدون آنکه نیاز به تخریب وجود داشته باشد و با کمترین هزینه می‌ توان آن را ترمیم کرد. همچنین می‌ توان در آشپزخانه نیز از این کفپوش استفاده کرد و به علت آنکه هیچ ماده شیمیایی در آن استفاده نشده است بنابراین خیالتان از بابت آن آسوده باشد.

کاربرد کفپوش دکوراتیو اپوکسی

یکی دیگر از انواع مختلف کفپوش اپوکسی نوع دکوراتیو می‌ باشد که دارای ترکیبات رنگی است و می‌ تواند ظاهری متفاوت به ساختمان بدهد. یکی از طرح‌ های بسیار پر طرفدار در این نوع کفپوش‌ ها طرح ابر و بادی می‌ باشد. به طور کلی می‌ توانیم بگوییم کارایی کفپوش دکوراتیو اپوکسی به ایجاد تغییر در ساختمان مربوط می‌ شود و می‌ تواند جلوه‌ های بصری را در فضای محدودی افزایش دهد.

کاربرد کفپوش صنعتی اپوکسی

همانطور که گفتیم رزین اپوکسی مقاومت بسیار زیادی در مقابل مواد شیمیایی دارد و همین امر را می‌ توان علت اساسی و مهمی برای استفاده نمودن از کفپوش اپوکسی در کارخانه‌ هایی که به تولید مواد شیمیایی و آزمایشگاهی می‌ پردازند به شمار آورد. کفپوش بدون درز اپوکسی یکی از بهترین گزینه‌ ها برای مکان‌ های این چنینی می باشد. یکپارچه بودن این کفپوش‌ ها و همینطور بدون درز و شکاف بودن آنها از عواملی است که می‌ تواند ماندگاری کفپوش را افزایش دهد. کمترین ماندگاری و دوام برای کفپوش اپوکسی حدود ۱۰ سال می‌ باشد و با اطمینان می‌ توان گفت که کیفیت آنها هیچ تغییری نخواهد داشت.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خصوصیات سبک مدرن در دکوراسیون داخلی

کاربرد کفپوش آنتی استاتیک اپوکسی

کفپوش آنتی استاتیک اپوکسی معمولاً در فضاهایی که با دستگاه‌ های الکتریکی در ارتباط می‌ باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با انتقال الکتریسیته ساکن به چاه ارت در ساختمان از ایجاد خطراتی که از افزایش مقدار الکتریسیته ناشی می‌ شود می‌توان جلوگیری کرد. نصب این نوع کفپوش در ساختمان‌ هایی که با دستگاه الکترونیکی و یا مخابراتی در ارتباط هستند الزامی می‌ باشد. معمولا تجهیزات مورد نظر به عنوان زیر کار اجرا می‌ گردند. در مکان‌ های زیر از کفپوش آنتی استاتیک استفاده می شود.

  • صنایع هوایی
  • صنایع اتومبیل سازی
  • صنایع دارویی
  • صنایع مخابراتی

کاربرد کفپوش تجاری و پارکینگی

معمولاً برای پارکینگ‌ ها لازم است از کفپوش‌ هایی استفاده شود که در مقابل فشاری که ماشین‌ ها به آن وارد می‌ کنند مقاومت زیادی داشته باشد. علاوه بر آن کفپوش باید در برابر لکه و کثیفی نیز مقاومت خوبی داشته باشد و به راحتی شسته شود. کفپوش اپوکسی دارای طیف رنگی گسترده و همچنین مقاومت بالایی است و برای پارکینگ‌ ها می‌تواند گزینه مناسبی باشد. شکل و رنگ کفپوش اپوکسی بر اثر برخورد بنزین و روغن موتور هیچ تغییری نمی‌ کند. یکی دیگر از مواردی که نباید نادیده گرفته شود نقش کفپوش اپوکسی در دکوراسیون داخلی فضا می‌ باشد. مکان‌ های تجاری معمولاً پر تردد هستند بنابراین زیبایی کفپوش به همان اندازه‌ ای که کارایی آن اهمیت دارد مهم است. مقاومت رزین و دوام آن در کنار تنوع رنگی و طراحی متفاوت باعث می‌ شود که کفپوش اپوکسی یک انتخاب خوب برای طراحان دکوراسیون باشد.

کاربرد کفپوش سه بعدی

یکی از زیباترین و جذاب‌ ترین کفپوش خانگی، کفپوش سه بعدی اپوکسی می‌ باشد. این نوع کفپوش‌ ها از سه لایه جداگانه تشکیل شده‌ اند و بعد از تولید نهایی لایه‌ ها بر روی همدیگر منسجم شده و قابلیت جداسازی و تفکیک آنها وجود ندارد. این لایه‌ ها عبارتند از:

  • تصویر سه بعدی
  • لایه زیرین اپوکسی
  • لاک رزین اپوکسی

در تولید کفپوش سه بعدی از ترکیب هاردنر و اپوکسی استفاده می‌ شود.کفپوش اپوکسی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش اپوکسی این ترکیب زمانی که در مجاورت هوا قرار می‌ گیرد به حالت جامد و سخت در می‌ آید. لایه رویی و زیرین اپوکسی با دیگر محصولات هیچ تفاوتی ندارد و فقط لایه میانی تحول بزرگی در ظاهر کفپوش ایجاد می‌ کند. در واقع لایه میانی یک تصویر چاپ شده هموار است و به خوبی عمق و برجستگی‌ های تصویر در آن قابل مشاهده می‌ باشد‌.

سخن پایانی

چنانچه قصد تعویض کفپوش قدیمی منزل و بازسازی ساختمان خود را دارید می‌ توانید از کفپوش اپوکسی به عنوان یکی از گزینه‌ ها استفاده نمایید. کفپوش اپوکسی دارای انواع مختلفی می‌ باشد و از آن می‌ توان در مکان‌ های مختلفی استفاده نمود. انواع مختلف کفپوش اپوکسی شامل ضد آب، دکوراتیو، صنعتی، پارکینگی، تجاری، سه بعدی و آنتی استاتیک می‌ باشد که هر کدام از آنها کاربرد و ویژگی‌ های خاص خود را دارد. چنانچه در مورد انواع مختلف کفپوش و نحوه نصب و کاربرد آنها سوالی داشتید می‌ توانید از راهنمایی مشاوران و تکنسین‌ های ایبک امداد بهره ببرید.

کفپوش اپوکسی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش اپوکسی چیست؟ مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا