روش تعمیر جاروبرقی | آموزش عیب یابی جارو برقی
در مواقعی که جاروبرقی تان به خوبی کار نمی کند و دچار مشکلاتی از جمله: کم شدن مکش دستگاه، سر و صدای بسیار زیاد و یا خرابی موتور شده است، نیاز به تعمیر جاروبرقی دارید. برای تعمیرات این دستگاه باید با مشکلات و روش های رفع آن آشنا شوید تا بتوانید به راحتی دستگاه را عیب یابی کرده و تعمیر نمایید.
تعمیرات جاروبرقی چقدر هزینه دارد
هزینه تقریبی تعمیر جاروبرقی حدود ۶۰/۰۰۰تا ۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان می باشد و با توجه به نوع مشکلی که دستگاه دارد این قیمت متفاوت است. برای اینکه بتوانید از هزینه دقیق تعمیرات این دستگاه اطلاع یابید ابتدا باید اقدام به عیب یابی جاروبرقی نمایید تا تکنسین بتواند با توجه به مشکلی که دستگاه شما دارد هزینه دقیق تری را به شما اعلام نماید.
دو عامل بسیار مهم در تعیین هزینه تعمیرات جاروبرقی تاثیر گذارند که به شرح زیر است:
- عیب یابی درست مشکل دستگاه و میزان کاری که برای رفع آن نیاز است
- قیمت خرید قطعه تعویضی ( اگر دستگاه نیاز به تعویض قطعه نداشته باشد تکنسین تنها اجرت خود را دریافت می کند ولی در صورت نیاز به تعویض قطعه مبلغ خرید قطعه نیز به فاکتور شما اضافه می گردد.)
البته باید بگوییم که تعمیرکار موظف است در هنگام نیاز به تعویض قطعه با رضایت شما این کار را انجام دهد.
نکات نگهداری از جاروبرقی چیست
- جاروبرقی را از تلسکوپ به دنبال خود اصلا نکشید: یکی از حساس ترین و تحت فشارترین قسمت های جاروبرقی، شلنگ انعطاف پذیر و لوله انعطاف پذیر است. این شیلنگ موتور جاروبرقی و شلنگ تلسکوپی را به هم متصل می کند. هنگام جارو کردن، اگر دستگاه از شما دور است، دستگاه را با شلنگ خرطومی پشت خود نکشید. این کشش فشار و وزن دستگاه را به شلنگ وارد می کند و به مرور زمان شلنگ اتصال خرطومی به موتور آسیب دیده و پاره می شود.
- تخلیه کیسه جاروبرقی: بسته به نحوه استفاده از دستگاه، کیسه جاروبرقی باید به طور مرتب تخلیه شود. هرچه این کیسه دستگاه پرتر باشد، مکش کمتری در دستگاه دارد و در انتها فشار زیادتری به موتور جاروبرقی وارد می گردد.
- تنظیم صحیح لوله تلسکوپی: لوله تلسکوپی را می توان با توجه به ارتفاع قدتان و همینطور فاصله از جایی که تصمیم به جارو کردن آن مکان را دارید تنظیم کرد. اگر این لوله را کوتاهتر از مقدار لازم تنظیم نمایید، فشار زیادتری به آن وارد می شود و بنابراین مقادیر آن به مرور زمان هرز می شود و دیگر قابل استفاده نیست.
- با سیم جاروبرقی بازی نکنید: سیم جاروبرقی بخش حساسی دستگاه می باشد، اگر سیم جاروبرقی را تا قسمت علامت زده آن بیرون میکشید، یا سیم را بی دلیل به داخل و خارج میکشید، یا جاروبرقی را در فاصله زیادی حمل میکند که باعث کشیدن سیم بیشتر از اندازه میشود. باعث آسیب رسیدن به سیم و سیم جمع کن دستگاه خود می شوید.
مشکلات متداول جاروبرقی و عیب یابی جاروبرقی چگونه انجام می شود
- ایراد اول: دلیل مکش بد جاروبرقی چیست؟ مشکل یابی: اولین امکان برای پیدا کردن عیب جاروبرقی که به اندازه کافی مکش ندارد، چک کردن کیسه زباله دستگاه است. شما می توانید این بررسی را خودتان به راحتی انجام دهید. یک جاروبرقی پر از گرد و خاک جایی برای مکش بیشتر ندارد. این اتفاق می تواند به موتور دستگاه آسیب های برساند. احتمال دوم ایراد از فیلترهای دستگاه است که باید آن ها را نیز چک کرد. آخرین علت ضعیف شدن کمپرسور دستگاه است. در این موقع باید از یک تکنسین مجرب برای تعمیر موتور دستگاه کمک بخواهید.
- ایراد دوم: علت روشن نشدن جاروبرقی چیست؟ مشکل یابی: دلایل مختلفی برای روشن نکردن جاروبرقی وجود دارد که به شرح زیر ذکر شده است:
۱) امکان دارد در خروجی جاروبرقی مشکل قطع برق وجود داشته باشد. ۲) امکان دارد کمپرسور سوخته یا مدار سری آن قطع شود. ۳) شاید کلیدهای مربوط به روشن و خاموش دستگاه مشکل داشته باشد. ۴) رله ممکن است سوخته باشد. ۵) امکان دارد دستگاه روشن گردد اما توان نداشته باشد، در این مواقع آلودگی در کلکتور، آسیب به کربن، آسیب به بلبرینگ ها و یاتاقان ها یا نیم سوختگی کمپرسور ممکن است علت آن باشد.
در مواقع بروز هر یک از این علل، به تکنسین جاروبرقی نیاز پیدا می کنید تا ضمن پیدا کردن صحیح ایراد دستگاه، آن را برطرف نماید. - ایراد سوم: دلیل بوی سوختگی در جاروبرقی چیست؟ مشکل یابی: این ایراد ممکن است ناشی از سیم دستگاه یا سیم کشی موتور جاروبرقی باشد. در هر دو حالت، از یک تعمیرکار حرفه ای جاروبرقی برای رفع مشکل کمک بخواهید.
- ایراد چهارم: دکمه روشن/خاموش جاروبرقی دچار مشکل است. می شود تعمیر کرد؟ مشکل یابی: یکی از مهم ترین ایراداتی که در جاروبرقی پیش می آید، شکستگی و خرابی دکمه های روشن و خاموش جاروبرقی می باشد. این قطعه ها بسته به میزان خرابی قابل تعمیرات یا تعویض هستند.
- ایراد پنجم: چرخ های حرکت دستگاه آسیب دیده اند. آیا قابل تعمیر است؟ مشکل یابی: یکی دیگر از ایرادات رایج جاروبرقی ها این است که چرخ ها به خوبی نمی چرخند. چرخ های این دستگاه نیز قابل عوض کردن یا تعمیر می باشند.
- ایراد ششم: به چه علت دسته جاروبرقی شکسته است؟ مشکل یابی: یکی از ایرادات دیگر این دستگاه خرابی خرطومی جاروبرقی می باشد. مشکل این قطعه ها معمولا مشکل مهمی محسوب نمی شود و فقط با عوض کردن قطعه جاروبرقی تعمیر و مشکل برطرف می گردد.
- ایراد هفتم: علت خراب شدن سیم جارو برقی چیست؟ مشکل یابی: خراب شدن سیم جاروبرقی یک مشکل متداول در این دستگاه است. باز و بسته شدن کلکتور سیم آسان نیست و باعث ناراحتی و اذیت فرد می گردد. یکی از علت های خرابی سیم جمع کن مشکل در فنر این قطعه است، زیرا سیم دستگاه تا انتها کشیده می شود. برای برطرف نمودن این مشکل جاروبرقی از تکنسین های حرفه ای راهنمایی بگیرید.
ایراد هشتم: دلیل سوختن کمپرسور جاروبرقی چه می باشد؟ مشکل یابی: موتور جاروبرقی امکان دارد به علت های مختلفی بسوزد که در ادامه ذکر کرده ایم:
۱) امکان دارد ترموستات که وظیفه خاموش نمودن دستگاه بعد از گرم شدن بیشتر از اندازه را دارد، خراب شود. ۲) این احتمال وجود دارد که موتور به علت مشکل های سیم پیچی نیمه سوخته باشد. ۳) استفاده خیلی زیاد در طول روز که بیش از ظرفیت دستگاه است، باعث سوختن کمپرسور می شود. ۴) برد دستگاه که وظیفه ارسال دستور را بر عهده دارد مشکل دار شود، موتور را خراب کرده و می سوزاند. ۵) معیوب شدن فن کمپرسور نیز می تواند دلیلی بر سوختگی کمپرسور دستگاه گردد. ۶) خرابی کربن، معیوب شدن بلبرینگ یا پاره شدن و پوسیدگی تسمه می تواند به موتور دستگاه آسیب برساند. ۷) کیسه جاروبرقی پر، کثیف است. مسدود بودن فیلترها و شیلنگ های دستگاه می تواند فشار بسیاری به جاروبرقی وارد کند و به آن آسیب برساند.
هر یک از این دلایل می تواند علتی بر خرابی کمپرسور شود که نیاز به چک کردن فنی توسط تکنسین برای رفع مشکل و تعمیر جاروبرقی دارد. - ایراد نهم: به چه علت جاروبرقی جرقه تولید می کند؟ مشکل یابی: دلیل جرقه زدن دستگاه مشکل در بالشتک یا قسمت کربنی جاروبرقی است. جرقه های با رنگ آبی در بخش کمپرسور معمولاً علامت عدم خروج زغال از جاروبرقی می باشد. یکی دیگر از دلایل جرقه های دستگاه، قطعه کلکتور جاروبرقی می باشد که در بغل قطعه کلکتور قرار دارد. برای حل ایراد، بالشتک را تعویض کنید یا کربن را عوض نمایید، باید جاروبرقی را توسط تعمیرکار متخصص تعمیر کنید.
- ایراد دهم: به چه علت جاروبرقی صدای زیادی ایجاد می کند؟ مشکل یابی: ۱) در اولین قدم صدای بلند دستگاه ممکن است پر بودن بیشتر از حد کیسه جاروبرقی یا انسداد شلنگ دستگاه باشد. بهتر می باشد ابتدا این دو قسمت را چک کنید. ۲) دلیل دوم ممکن است پروانه های دستگاه تان باشد که در مواقع خرابی باید تعویض شوند. ۳) دلیل سوم صدای بلند و آزار دهنده جاروبرقی، کمپرسور جاروبرقی یا فن است. کثیفی کمپرسور یا ایرادات فنی که در موتور دستگاه رخ می دهد می تواند منجر به افزایش صدای موتور جاروبرقی گردد. ۴) دلیل چهارم امکان دارد معیوب بودن بلبرینگ باشد و در موقع ایراد، بلبرینگ آن باید تعویض شود. ۵) دلیل پنجم ممکن است ایراد و خرابی لاستیک های نگهدارنده باشد. این لاستیک ها بین قطعاتی است که وقتی موتور جاروبرقی با سرعت بالا کار می کند صدای بالایی ایجاد نکند. ۶) آخرین دلیل ممکن است قدیمی بودن دستگاه تان باشد. باید بیان کرد که صدای بالای دستگاه علامت ایراد خود جاروبرقی نمی باشد و دستگاه های قدیمی تر صدای بیشتری نسبت به دستگاه های جدید دارند.
- ایراد یازدهم: علت داغ شدن بیشتر از اندازه جارو برقی چیست؟ مشکل یابی: گرم شدن موتور جاروبرقی پس از ۲۰ دقیقه کارکرد عادی می باشد. درون جاروبرقی های به روز یک ترموستات تعبیه شده است. ترموستات جاروب برقی وظیفه ارسال فرمان توقف موتور را به محض داغ شدن جاروبرقی بر عهده دارد، در غیر این حالت موتور دستگاه آسیب های جدی می بیند. ترموستات معیوب می تواند یک مشکل کاملا جدی برای کمپرسور دستگاه ایجاد نماید. نیمه سوختن یا ضعیف شدن کمپرسور یکی دیگر از علت های گرم شدن این دستگاه است. اگر بعد از مدتی جارو برقی داغ شده، خاموش نشد، حتما ترموستات جاروبرقی را تعمیر کنید یا موتور نیمه سوخته را تعمیر کنید. برای تعمیر این دستگاه باید از افراد حرفه ای و متخصص کمک بگیرید.
عیب یابی جاروبرقی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
در این مقاله با روش های عیب یابی جاروبرقی و تعمیر جاروبرقی آشنا می شوید.