تعمیرات کولر گازی

چرا کولر گازی آبریزی دارد | آبریزی کولر گازی

چه دلایلی برای خروج آب از پنل داخلی وخارجی کولرگازی وجود دارد

در راندمان کولرگازی، در زمان خنک شدن دستگاه تهویه‌ی مطبوع از طریق گاز سرما ساز درون کمپرسور، بخار هوا و رطوبت موجود در هوا در اثر برخورد به دستگاه تهویه‌ هوا تبدیل به مایع می‌شود یعنی میعان اتفاق می‌اُفتد. کولرگازی این بخار مایع را از یک ناودان عبور می‌دهد و از راه لوله های خروجی آب که درین نام دارد از سیستم خارج می‌کند. اما در برخی مواقع این قطره‌های آب از پنل داخلی به خارج از کولر سرریز می‌شود، که به اصطلاح آبریزی کولر گازی نامیده می شود.
یکی از متداول‌ترین مشکلات کولر گازی تراوش آب از دستگاه می‌باشد، که می‌توان با تعمیر به موقع کولر گازی به راحتی این مشکل را رفع کرد.

۱-مسدود شدن مسیر خروجی سینی تخلیه آب ( آبرو کولر)

از جمله دلایل اولیه برای تراوش آب از پنل داخلی کولر گازی، مسدود شدن آبرو کولر یا همان ناودانی می‌باشد.
با توجه به مطالب بالا پی بردیم، آبی که از خنک شدن رطوبت هوا و عمل میعان که در کولر گازی به عمل می‌آید از راه بخشی به اسم آبرو یا ناودانی به طرف لوله های خروجی انتقال می‌یابد. هوایی که به درون پنل کشیده می‌شود دارای پرز و ذرات گرد و غبار است که این گرد و غبار با رطوبت موجود در آبرو مخلوط شده و سپس توده‌هایی را تشکیل می‌دهند که باعث مسدود شدن بخش خروجی کولر می‌شود همین امر موجب مانع خروج آب شده و باعث می‌شود آب از پنل به بیرون نشت پیدا می‌کند.
به دو شیوه می‌توان مسدود شدن آبرو کولر گازی را برطرف کرد. مسلماً این کار نیاز به مهارت و تخصص دارد. در شرایطی که مهارت اولیه را نداشتید از یک متخصص کمک بگیرید.

اولین گام: پنل داخلی کولر گازی

خارهای موجود زیر پنل را را باز کنید، کولر را با زایه‌ی ۷۰ درجه‌ به سمت بالا بلند کرده، سپس از وسیله ای مانند لیوان یا انبردست یا وسیله ای دیگر را زیر پنل قرار دهید، تا همان زاویه بین دیوار و پنل ایجاد شود. از بلند کردن بیش از اندازه پنل بپرهیزید. زیرا باعث شکستن پنل خواهد شد. لوله‌ی تخلیه و آبرو را خالی کنید و کولر را به مکان خود بازگردانید.

دومین گام: باز کردن قاب پنل داخلی

در این مرحله قاب جلوی کولر را باز کنید، و لوله تخلیه آن را کنترل کنید. هنگام باز کردن قاب کولر بسیار دقت کنید زیرا شکننده است و در صورت شکسته شدن قاب باید مجددا آن را خریداری نمایید.

۲- انسداد و کثیف شدن فیلترهای کولر گازی

چنانچه فیلتر های کولر گازی کثیف و مسدود شوند، هوا به درستی درون دستگاه جریان نمی‌یابد. این پروسه باعث یخ زدگی کولر گازی می‌شود، و با خاموش شدن کولر گازی این یخ آب شده و شروع به حرکت می‌کند و قطره قطره به بیرون چکه می‌کند. بهتر است فیلترهای هوا را هر دو هفته یک بار تست کنید و با استفاده از یک حوله و فرچه نرم فیلتر را از گرد و خاک تمیز کنید، تا از چکه کردن آب جلوگیری شود. با این کار مشکل شما به آسانی رفع شده و از یک هزینه ی گزاف برای تعمیر در امان خواهید بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر کولر گازی بست | آموزش عیب یابی کولرگازی Best

۳- نصب نادرست لوله درین کولر گازی

لوله درین کولر گازی چیست؟ این لوله همان لوله‌ی تخلیه آب موجود در اسپلیت است.

آبریزی کولر گازی

گذاشتن لوله درین داخل سطل:

برخی از افرادی که کولرگازی را نصب می‌کنند لوله ی تخلیه آب را درون سطل قرار می‌دهند. پس از مدتی که آب سطل بالا می‌آید، دیگر امکان خروج آب از لوله وجود ندارد به همین دلیل آب از لوله بالا می‌رود و ممکن است آب را به درون کولر بازگرداند و کولر دچار تراوش آب شود.

خم شدن لوله درین:

پیچیدگی یا هر گونه خمیدگی در لوله های درین، موجب بالا آمدن آب از لوله ی تخلیه و آهسته شدن خروج آب خواهد شد. سرانجام آب تجمع یافته به درون پنل داخلی راه می‌یابد.

انسداد لوله درین:

بعد از اندکی استفاده کردن از کولر گازی امکان دارد لوله درین به علت جرم گرفتن، سختی آب و گرد و غبار به مرور زمان مسدود شود و این انسداد، آب را به درون دستگاه باز می‌گرداند و سبب چکیدن آب از دستگاه می‌شود.

لوله درین را در شیب مناسبی قرار دهید:

خروج لوله درین از کولر بایستی با شیب بسیار کم همراه باشد. زیرا این شیب به خارج شدن درست آب از ناودانی کمک می‌کند. اگر این موضوع رعایت نشود یا بنا به هر دلیلی شیب لوله درین مناسب نباشد آب به درون پنل باز می‌گردد.

۴-عایق بندی لوله ی کولر گازی

یکی از رایج‌ترین دلایل چکیدن آب کولر گازی، عایق بندی نادرست لوله های آن، مخصوصاً لوله های قسمت زیرین دستگاه است که موجب چکیدن آب از لوله ها می‌گردد. لوله های کولر گازی به ویژه لوله بازگشت بسیار خنک است. اگر آنها به درستی عایق بندی نشوند، رطوبت هوا روی آن انباشته می‌شود و قطره قطره از دستگاه به داخل خانه می‌ریزد.

۵-کاهش گاز سرمازا کولر گازی

کاهش گاز کولر، گاهی به علت تراوش آن و گاهی به علت مصرف شدن، موجب یخ زدگی کولر گازی از جمله پنل و لوله‌های فین پنل می‌گردد. پس از خاموش کردن کولر گازی این یخ‌زدگی ها ذوب می‌شوند و آب به درون آبرو یا ناودانی می‌ریزد؛ و سرانجام ، از پنل کولر گازی خارج می‌شود. با بررسی و تعمیر به موقع کولر گازی می‌توانید مانع تراوش آب به درون دستگاه شوید و از کاهش گاز کولر گازی جلوگیری نمایید.

۶-خراب شدن پمپ تخلیه آب کولر گازی

پمپ تخلیه آب دستگاه که دقیقا در بخش زیرین کویل خنک کننده وجود دارد، آب را به خاطر پیشگیری از نشت به طور کامل خالی می‌کند. زمانی که پمپ به علت آلودگی و گرد و غبار دچار خرابی می‌شود باعث تراوش کردن و چکیدن آب کولر گازی می‌شود.

۷-امکان یخ زدگی سیم پیچ ها:

هنگامی که سیم پیچ های قطعه اواپراتور دچار یخ زدگی شوند، دستگاه به طور کامل متوقف می‌شود. وقتی که یخ این سیم پیچ ها ذوب شود، باعث می‌شود آب به خارج از دستگاه راه یابد. شما برای حل این مشکل می‌توانید از یک تعمیر کار حرفه‌ای کمک بگیرید.

۸- بازگشت آب باقی مانده کولر گازی

همان گونه که می‌دانید، در داخل دستگاه کولر گازی همواره اندکی آب موجود است و این کولر با پروسه های داخلی خود آب را خارج می‌کند. صحیح کار نکردن این پروسه، موجب چکیدن آب خواهد شد. کولر گازی تمامی رطوبت های تجمع یافته روی فین‌ها را از مسیر یک لوله به بیرون انتقال می‌دهد. گاهی این آب از مسیر گردش خارج می‌شود و از روزنه و یا پنل یا بخش های دیگر به بیرون تراوش می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه طول عمر کولر گازی خود را افزایش دهیم؟ | نکات اصولی جهت مراقبت از کولر گازی

آبریزی کولر گازی

کارآمدترین راهکار برای تخلیه آب کولر گازی چیست

بی شک کارآمدترین راهکار برای تخلیه آب کولر گازی، استفاده از لوله مرکزی تخلیه آب یا لوله کشی توکار می‌باشد. مقصود از لوله ی مرکزی قطعاً لوله ی فاضلاب نیست. چون امکان دارد در این وضعیت بوی بد و نامطبوع به مشامتان برسد. به همین خاطر از یک لوله کشی جدا که مختص کولر گازی می‌باشد را استفاده نمایید. تا آب حاصل از کولر گازی از این راه خارج شود .

مزایای استفاده از کولر گازی

امروزه اکثر مردم برای خنک کردن محیط منزل و کار بجای کولرهای آبی به سراغ کولرهای گازی اسپلیت و اینورتردار می‌روند.
در ادامه این مطلب به چند مورد از مزایای استفاده از کولرهای گازی اشاره می کنیم:

  • کاهش آلودگی هوا
  • مجهز به فیلتر ضدحساسیت
  • تحمل بالا کولر گازی در وضعیت گرمایش و سرمایش
  • کم مصرف بودن مدل های اینورتر
  • نصب در محیط مختلف
  • کنترل خودکار دما
  • ضد عفونی کننده ی محیط
  • کم صدا بود کولر گازی
  • دارای سیستم تهویه مطبوع

معایب استفاده از کولر گازی

طبق نظر هر فرد هر وسیله ممکن است اشکالاتی داشته باشد. برای مثال از نظر من یکی از مشکلات کولر گازی قیمت بالای آن است .همچنین ممکن است برای بسیاری از شما مورد مهمی نباشد. بنابراین با توجه به نیاز و انتظاراتی که هر فرد از کولر گازی دارد، این موضوع متغیر است.

اکنون به اشکالات چشمگیر کولر گازی می پردازیم

  • قیمت بالا خرید کولر گازی
  • پر مصرف بودن مدل‌های غیر از اینورتر
  • استفاده ی زیاد باعث خشکی پوست و تنگی نفس می‌شود.
  • پاک نکردن به موقع فیلتر موجب آلرژی می‌شود.

نکات مهم برای محافظت کولر گازی

  1. حتما کولر گازی را به طور دوره ای سرویس کنید.
  2.  قبل از راه اندازی، گاز کولر گازی را کنترل کنید.
  3. قطعه کندانسور دستگاه را تمیز کنید.
  4. زمانی که کولر گازی روشن است، حالت های آن را تغییر دهید.
  5. یادتان باشد فیلتر کمپرسور کولر را بشویید.
  6. جریان برق ورودی به کولر گازی را بررسی کنید.
  7. عملکرد کولر گازی را مورد توجه قرار دهید.

در موارد زیر به چند نکات درباره کولر گازی می‌پردازیم

  1. محافظت از کولر:
    یکی دیگر از نکته های مهم در کاهش مصرف انرژی کولر این است که در هوا های خنک تر مانند شب ها، سیستم را در دمای بالاتری تنظیم کنید.
  2. پنجره ها را باز بگذارید:
    لازم است وقتی که هوا خنک است به جای استفاده از کولر، پنجره ها را باز بگذارید تا مصرف انرژی را کاهش دهید.
  3. لامپ ها را خاموش کنید:
    اطلاع دارید که لامپ ها و سایر وسایل های روشنایی مقدار زیادی حرارت و گرما را تولید می‌کنند و موجب افزایش دمای محیط اطراف می‌شوند. درنتیجه تا جایی که امکان دارد بایستی لامپ ها و چراغ های کمتری را روشن کنید.

آبریزی کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

چرا کولر گازی آبریزی دارد | آبریزی کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا